úvod
homepage

Komentáře

článku: Piva z malých pivovarů na Karlovarsku

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

U Hastrmana, (Petr Sitař, 28.09.2004 23:30) celé vlákno | reagovat
Tak je to pravda!
Přes Velký Rybník jsem také jel a logo Poličky a Černé hory mi neuniklo. Jenom prostě nebyl čas se zrovna zastavit a jít restauraci očmuchat. Tak jsem si Hastrmana nechal zatím pro sebe s tím, že si ho schovám jako další bombu, až příště pojedu do Jáchymova. No nevyšlo to, ale i tak díky Lubošovi za typ!
Nakonec to zas s tím Karlovarskem a malými pivovary nevypadá tak špatně a labužník si svoje najde!!!
Pivo z pivovarů Polička a Černá Hora na Karlovarsku, ( Luboš Vorel, 27.09.2004 15:52) celé vlákno | reagovat
Je povzbudivé, že na stránkách světu piva,se čím dál tím častěji objevují články, které se věnují malým pivovarům a jejich výrobkům. Petr má zajisté pravdu, že Karlovarský kraj neoplývá výrobky malých pivovarů. Tato skutečnost má několik příčin. Jedna ze skutečností je ta, že zde žádný regionální pivovar mimo Chodovaru není. Další příčinou je obrovský tlak,hlavně finanční, ze strany velkých pivovarů na majitele restaurací, kterým je potom jedno co točí. Vím o čem píši, jelikož již několik let točíme v restauraci U hastrmana na Velkém Rybníce pivo z malých pivovarů. Přes počáteční nedůvěřivost si piva našla mnoho příznivců. Těchto piv se v letní sezoně točí více, než takové Plzně. Já osobně bych rád doporučil všem majitelům restaurací se nebát točit piva malých pivovarů. U hastrmana na čepu jsou tyto piva: z Měšťanského pivovaru v Poličce nefiltrovaná dvanáctka Záviš, nefiltrovaná desítka Hradební a černá desítka. Z pivovaru v Černé Hoře desítka Tas, dvanáctka Ležák a čtrnácti stupňový speciál Kvasar. Vše v ceně od 15,- do 20,- Kč
Chodovar v Bečově, (Kaya Bidlo, 23.09.2004 16:10) celé vlákno | reagovat
Znechuceným návštěvníkům G-Karlovarska musím jednoznačně doporučit klasicky střiženou nádražní restauraci v Bečově nad Teplou, která krom klasického nádražního interiéru nabízí zcela neklasicky fantastický 12°Chodovar. Cena výborná, chuť prvotřídní.
(Jo a na závěr, bydlím v Brně a od cesty za pivy na západ Čech jsem si dost sliboval......ale zjistil jsem že Giganti z Plzně nebo Budějovic dokážou divy)
Opat v Hradci, (Martin Borský, 14.09.2004 22:01) celé vlákno | reagovat
Podobně jako si Petr pochutnával na Podkováni až v Jáchymově, já rád doporučím skvělý Opat 12% v Hradci Králové. Překvapivě ho čepují v restauraci jménem Budvarka na Pospíšilově třídě nedaleko centra. Vedle Opata je na čepu nikoliv Budvar, ale Gambri-hnus. Ovšem na olivětínském ležáku jsem si moc pochutnal! Doporučuji navštívit i pro skutečnost, že v sousedství jsou dvě hospody: jedna s Rychtářem a druhá s Krakonošem
Vyhledávání