Zdravím Toma a přikládám několik řádků na vysvětlenou.
Rozhodně nechci polemizovat nad propagací Radleru nad česká poctivá piva a ani Tvůj článek za propagaci nepovažuji. V článku jsi se dvakrát vyjádřil o Radleru jako o pivu (…se jedná o jakýsi mezistupeň mezi pivem nealkoholickým a pivem klasickým…, … Závěrem snad jen tolik. Radler a jemu podobné nápoje jsou rozhodně oživením tuzemské pivní scény…) a tak jsem v úvodu mého článku vyjádřil svůj názor že, tento míchaný nápoj za pivo nepovažuji. A kdybych to měl vzít opravdu za vlasy, tak i Gambrinus je v podstatě taky míchaný nápoj. Vařit silný koncentrát, smíchat ho s vodou a dofouknout kysličníkem, to přece nemá s poctivým vařením piva nic společného! No ale dost srandy.Druhou věcí o které jsem se zmínil jsou ty české pivní konzervy. Tvůj článek se tohoto problém několikrát nepřímo dotýká. A jelikož jsem nabyl pocitu, že se těm různým českým pivním konzervách článek poněkud nešťastně a neúmyslně snaží Radler vnutit, či je jistým způsobem za nezájem o Radlera odsuzuje, napsal jsem polemiku o tom, kdo je vlastně konzerva. A pokud vynechám ty „tupce“, každá další skupina má právo na svůj vztah k pivu. A nakonec i ta nejsilnější skupina má své právo na chlemtání G-sifónů. Poslední část mého článku vyjadřuje moji domněnku o kvalitě dvou zmiňovaných výrobcích typu míchaného nápoje nealka s pivem. Oba výrobci mě nezaručují, že jejich výrobky nejsou „chemie“.
Takže nic proti Radleru a míchaným nápojům s pivem. Je pravda, že poslední dobou jsem trochu na míchané nápoje zapomněl a vychutnávám si hlavně lahůdky malých pivovarů. Asi je to tím, že jedině ony vaří to poctivé české pivo a někdo je podporovat musí. Ale možná se to změní. Před několika roky můj kamarád oslavoval nějaké kulatiny a pozval mě jako barmana-amatéra. Sešlo se okolo 20 lidí a polovina pila míchané nápoje a polovina pivo. Po půlnoci pivaři hnípali silně znaveni na stolech, kdežto ti co „míchali“ šli okolo 3 hodiny spát ve výborné náladě. A jelikož se kamarádovi blíží další kulatiny, budu zase asi míchat. A určitě si do napojového lístku přidám několik nápojů s pivem. Ale namíchám si je sám.
Toť vše. A Až někdy pojedu na noc do Brna, doufám, že se sejdem v některé hospůdce s malým pivovarem (třeba Vyškov jsem ještě točený nepil)!
Petr Sitař
PS: A když píšu o míchaných nápojích, za lahůdku také považuji rajčatovou šťávu s pepřem, solí nějakým tím panáčkem a několika kapkami olivového oleje. A ráno se nebudete stačit divit…
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Rozhodně nechci polemizovat nad propagací Radleru nad česká poctivá piva a ani Tvůj článek za propagaci nepovažuji. V článku jsi se dvakrát vyjádřil o Radleru jako o pivu (…se jedná o jakýsi mezistupeň mezi pivem nealkoholickým a pivem klasickým…, … Závěrem snad jen tolik. Radler a jemu podobné nápoje jsou rozhodně oživením tuzemské pivní scény…) a tak jsem v úvodu mého článku vyjádřil svůj názor že, tento míchaný nápoj za pivo nepovažuji. A kdybych to měl vzít opravdu za vlasy, tak i Gambrinus je v podstatě taky míchaný nápoj. Vařit silný koncentrát, smíchat ho s vodou a dofouknout kysličníkem, to přece nemá s poctivým vařením piva nic společného! No ale dost srandy.Druhou věcí o které jsem se zmínil jsou ty české pivní konzervy. Tvůj článek se tohoto problém několikrát nepřímo dotýká. A jelikož jsem nabyl pocitu, že se těm různým českým pivním konzervách článek poněkud nešťastně a neúmyslně snaží Radler vnutit, či je jistým způsobem za nezájem o Radlera odsuzuje, napsal jsem polemiku o tom, kdo je vlastně konzerva. A pokud vynechám ty „tupce“, každá další skupina má právo na svůj vztah k pivu. A nakonec i ta nejsilnější skupina má své právo na chlemtání G-sifónů. Poslední část mého článku vyjadřuje moji domněnku o kvalitě dvou zmiňovaných výrobcích typu míchaného nápoje nealka s pivem. Oba výrobci mě nezaručují, že jejich výrobky nejsou „chemie“.
Takže nic proti Radleru a míchaným nápojům s pivem. Je pravda, že poslední dobou jsem trochu na míchané nápoje zapomněl a vychutnávám si hlavně lahůdky malých pivovarů. Asi je to tím, že jedině ony vaří to poctivé české pivo a někdo je podporovat musí. Ale možná se to změní. Před několika roky můj kamarád oslavoval nějaké kulatiny a pozval mě jako barmana-amatéra. Sešlo se okolo 20 lidí a polovina pila míchané nápoje a polovina pivo. Po půlnoci pivaři hnípali silně znaveni na stolech, kdežto ti co „míchali“ šli okolo 3 hodiny spát ve výborné náladě. A jelikož se kamarádovi blíží další kulatiny, budu zase asi míchat. A určitě si do napojového lístku přidám několik nápojů s pivem. Ale namíchám si je sám.
Toť vše. A Až někdy pojedu na noc do Brna, doufám, že se sejdem v některé hospůdce s malým pivovarem (třeba Vyškov jsem ještě točený nepil)!
Petr Sitař
PS: A když píšu o míchaných nápojích, za lahůdku také považuji rajčatovou šťávu s pepřem, solí nějakým tím panáčkem a několika kapkami olivového oleje. A ráno se nebudete stačit divit…