Komentáře
článku: A co takhle dát si radler, čeští pivaři?
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Díky za reakce. Naprosto souhlasím ve věci, že na našem pivním trhu je zatím bohužel rozhodující zisk a peníze. Velmi by mě ale zajímalo jaký zisk mají pivovary z prodeje takových levných nápojů, které zase já osobně pivem nenazývám, vzhledem k tomu, že za takovou cenu nemůžete vyrobit pivo. Když se podívám na cenu, za kterou se tyto takypiva prodávají v obchodě a odečtu z této ceny např. DPH, spotřební daň, dopravní náklady..tak nevím co je to za zisk...No v Česku je ale možné všechno, třeba mě někdo z branže přesvědčí...Stejně jako ty, preferuji na prvním místě, pak dlouho nic, přírodní pivo. Pokud možno nepasterizované, nefiltrované a z malých pivovarů. Jsem toho velký fanda. Avšak si myslím, že pivní trh ať se to někomu líbí nebo ne, je velmi široký pojem a vzhledem k trendům dnešní doby by takové nápoje jakým radler je, své místo v něm mít měli. Čím širší nabídka piva a pivních nápojů, tím si myslím, že to je pro zákazníka zajímavější a pak záleží jen na něm samotném co si vybere. I přes tyto pivní nápoje se získávají noví pivní zákazníci...Holt v dnešní globální době pivovary s čistým pivem nevystačí....Přes moji kladnou zkušenost s radlerem zůstanu nadále věren poctivému českému pivu z malých pivovarů. Bylo to pro mě milé zpestření a rozšíření si obzoru. A taky si nedělám iluze, že piva jakéhokoliv typu včetně plzeňského, jsou v současnosti vyráběna z čistě přírodních ingrediencí. .. I když přímo v pivovarnictví nepracuji, vzhledem k mé profesi hydrogeologie do problematiky kvality zdrojů vod např. i pro výrobu piva trochu vidím, takže vím, že někteří výrobci, kteří nazývají jako zdroj vody artézské studně, nemají ani šajn co to je artézská voda.....
Vyhledávání