úvod
homepage

Komentáře

článku: A co takhle dát si radler, čeští pivaři?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Reakce autora, (Tomáš Semrád, 04.08.2004 07:01) celé vlákno | reagovat
Díky za reakce. Naprosto souhlasím ve věci, že na našem pivním trhu je zatím bohužel rozhodující zisk a peníze. Velmi by mě ale zajímalo jaký zisk mají pivovary z prodeje takových levných nápojů, které zase já osobně pivem nenazývám, vzhledem k tomu, že za takovou cenu nemůžete vyrobit pivo. Když se podívám na cenu, za kterou se tyto takypiva prodávají v obchodě a odečtu z této ceny např. DPH, spotřební daň, dopravní náklady..tak nevím co je to za zisk...No v Česku je ale možné všechno, třeba mě někdo z branže přesvědčí...Stejně jako ty, preferuji na prvním místě, pak dlouho nic, přírodní pivo. Pokud možno nepasterizované, nefiltrované a z malých pivovarů. Jsem toho velký fanda. Avšak si myslím, že pivní trh ať se to někomu líbí nebo ne, je velmi široký pojem a vzhledem k trendům dnešní doby by takové nápoje jakým radler je, své místo v něm mít měli. Čím širší nabídka piva a pivních nápojů, tím si myslím, že to je pro zákazníka zajímavější a pak záleží jen na něm samotném co si vybere. I přes tyto pivní nápoje se získávají noví pivní zákazníci...Holt v dnešní globální době pivovary s čistým pivem nevystačí....Přes moji kladnou zkušenost s radlerem zůstanu nadále věren poctivému českému pivu z malých pivovarů. Bylo to pro mě milé zpestření a rozšíření si obzoru. A taky si nedělám iluze, že piva jakéhokoliv typu včetně plzeňského, jsou v současnosti vyráběna z čistě přírodních ingrediencí. .. I když přímo v pivovarnictví nepracuji, vzhledem k mé profesi hydrogeologie do problematiky kvality zdrojů vod např. i pro výrobu piva trochu vidím, takže vím, že někteří výrobci, kteří nazývají jako zdroj vody artézské studně, nemají ani šajn co to je artézská voda.....
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání