Komentáře
článku: Odrůdy chmele pěstované v České republice
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Jinak mame domluveno s dvema mensima sladovnama, ze by nam venovali trochu sladu. Vymenim ho za clanek, jak jste varili pivo:). Honza
Ze Svazu pestitelu chmele mi prisla nasledujici odpoved:
"Male davky chmele se obecne neprodavaji, ale ve většině případů není problém pro domácí vaření piva požádat jakoukoli chmelařskou obchodní firmu o vzorek chmele. Ohledne sazenic se prosim informujte u pana Bryndy ve
Chmelarskem institutu. Zcela nerozumim vyrazu "slechteny chmel" - jedna se o registrovane odrudy nebo o odrudy ve slechteni?"
Tak zatim tolik...Honza
"Male davky chmele se obecne neprodavaji, ale ve většině případů není problém pro domácí vaření piva požádat jakoukoli chmelařskou obchodní firmu o vzorek chmele. Ohledne sazenic se prosim informujte u pana Bryndy ve
Chmelarskem institutu. Zcela nerozumim vyrazu "slechteny chmel" - jedna se o registrovane odrudy nebo o odrudy ve slechteni?"
Tak zatim tolik...Honza
Cau, chtel bych doma zkusit uvarit pivo... potreboval bych vedet, kde muzu sehnat slechteny chmel a zda toho prodavaji i v malych davkach.... Popripade kde bych mohl sehnat par sazenic na zahradku.... Dik Roman
To je dobře - ale jak vaří naše pivovary?,
(Roman Holoubek, 07.06.2004 07:24)
celé vlákno | reagovat
To je dobře, že se objevují tyto články. Jen houšť, také bych chtěl vědět více o výrobě piva, používaných surovinách, přídatných látkách. Nebylo by od zajímavosti, kdyby se zde objevovalo, jaké technologické postupy, jaké suroviny používají jednotlivé pivovary. Které piva jsou ještě klasická, která z CK tanků a která "piva" už ani neví co to je zrání a ležení. Díky Roman
Jsem moc rád, že se tu objevují i články, které se týkají samotného procesu výroby piva a surovin, ze kterých se vaří. Nejeden fanoušek se tak může poučit a dovzdělat.
Vyhledávání