úvod
homepage

Komentáře

článku: Odrůdy chmele pěstované v České republice

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Slad za clanek, (honza, 11.06.2004 10:23) celé vlákno | reagovat
Jinak mame domluveno s dvema mensima sladovnama, ze by nam venovali trochu sladu. Vymenim ho za clanek, jak jste varili pivo:). Honza
Trocha chmele, (honza, 10.06.2004 12:33) celé vlákno | reagovat
Ze Svazu pestitelu chmele mi prisla nasledujici odpoved:

"Male davky chmele se obecne neprodavaji, ale ve většině případů není problém pro domácí vaření piva požádat jakoukoli chmelařskou obchodní firmu o vzorek chmele. Ohledne sazenic se prosim informujte u pana Bryndy ve
Chmelarskem institutu. Zcela nerozumim vyrazu "slechteny chmel" - jedna se o registrovane odrudy nebo o odrudy ve slechteni?"

Tak zatim tolik...Honza
Dotaz, (Roman, 07.06.2004 20:23) celé vlákno | reagovat
Cau, chtel bych doma zkusit uvarit pivo... potreboval bych vedet, kde muzu sehnat slechteny chmel a zda toho prodavaji i v malych davkach.... Popripade kde bych mohl sehnat par sazenic na zahradku.... Dik Roman
To je dobře - ale jak vaří naše pivovary?, (Roman Holoubek, 07.06.2004 07:24) celé vlákno | reagovat
To je dobře, že se objevují tyto články. Jen houšť, také bych chtěl vědět více o výrobě piva, používaných surovinách, přídatných látkách. Nebylo by od zajímavosti, kdyby se zde objevovalo, jaké technologické postupy, jaké suroviny používají jednotlivé pivovary. Které piva jsou ještě klasická, která z CK tanků a která "piva" už ani neví co to je zrání a ležení. Díky Roman
díky za zajímavý článek, (weetek, 04.06.2004 14:23) celé vlákno | reagovat
Jsem moc rád, že se tu objevují i články, které se týkají samotného procesu výroby piva a surovin, ze kterých se vaří. Nejeden fanoušek se tak může poučit a dovzdělat.
Vyhledávání