úvod
homepage

Komentáře

článku: Lorenzo Dabove

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Brewpuby v Italii, (honza, 20.05.2004 09:51) celé vlákno | reagovat
Nekolikrat jsme se o restauracnich pivovarech v Italii S Lorenzem bavili. Pravidelne se totiz schazeji, jak novinari, tak majitele, diskutuji o ruznych pivech, poradaji degustace nejen pro sve zamestnance, ale i pro zakazniky, zkoumaji, co by pripadne mohlo chutnat.

Lorenzo porada seminare a degustace po cele Italii, propaguje pivni kategorie, skoli, publikuje clanky. Mozna i proto naslo mnoho italskych brewpubu odvahu varit neco jineho, nez jsou masova piva.

Snad se jednou dockame i u nas.
Itáli- nejen víno!, (Jiří Jobánek, 19.05.2004 11:09) celé vlákno | reagovat
Sympatický chlapík! Myslím, že jsem s ním tak před rokem četl rozhovor, kde upozorňoval na zajímavá italská piva.
Článek tuším napsal Honaz Kočka, ale nejsem si jistý.
Díky tomuto článku jsem navštívil s kolegou několik italských minipivovarů, kde se nám ochotně věnovali a navíc nám poskytli tipy na další výrobce. Takže jsme se věnovali nejenom skvělým toskánským vínům, ale i pivu. Byli jsme velmi mile překvapeni. Minipivovárky produkují neuvěřitelně barvitou škálu piv. Mnoho jich je svrchně fermentovaných.
Inspirací výrobců je nejspíše Belgie. Ve výše zmíněném článku byl doporučen pivovar Panil v Torrechieře, no opravdu senzace. Vyrábí 4 druhy svrchně kvašených piv. Od belgického typu pšeničného piva, po silné pivo přibližně ve stylu typu saison s 8% alk. Je to malinký rodinný pivovárek založený teprve před 3 lety. Rodina se zabývá především vinařstvím. Naprostou špičkou je pivovárek ve Lurago Marinone, kde se mimo bohatou škálu piv vaří dokonce pivo ve stylu trappist. Pivovar je dnes dokonce i v San Marinu v obci Falciano, nejedná se o brewpub, ale o malou provozovnu, kde vyrábí piva- ležák a další 3 svrchně fermentovaná pivo pod značkou Amarcord. Všechna vynikající. Jinak najdeme i pivovárky vařící ležák a pšeničné pivo v jihoněmeckém i belgickém stylu..., zkrátka Itálie skutečně není jen víno. Ale i velké pivovary vaří několik vynikajících příkladů silných ležáků. Takže mimo exkurze do vinařských sklepů jsme navštívili i 4 provozy pivovarské. Co je však nejskvělejší, že všude k nám byli neuvěřitelně ochotní a přátelští, provedli nás provozem a skutečně detailně nám vše vysvětlili a dali ochutnat.
Vyhledávání