Hořkost piva, jde o velmi relativní pojem - řekl by Einstein. Ono nejde jen o IBU v jeho absolutní hodnotě. Jde také o plnost chuti, o užití aromatických chmelů, nebo naopak o prázdnou vodovou chuť do které přidám chmelový extrakt - pak se na první pohled může zdát, že toto pivo je hořčí než jiné, které má vyšší plnost a přitom má dle analýzy vyšší počet jednotek IBU.
Jinak řadová Litovel má svoji hořkost, ale je skutečně jemná a ne tak intenzivní. Sám ji řadím spíše k lehce nasládlejším pivům (výjimkou je 13-tka) s pěkným chmelovým schnutím v doznění.
PS: jinak mám zkušenosti stejného typu od "odborníků" srovnávajících naše pivo například s Radegastem. Co "odborník" to naprosto opačný názor.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Jinak řadová Litovel má svoji hořkost, ale je skutečně jemná a ne tak intenzivní. Sám ji řadím spíše k lehce nasládlejším pivům (výjimkou je 13-tka) s pěkným chmelovým schnutím v doznění.
PS: jinak mám zkušenosti stejného typu od "odborníků" srovnávajících naše pivo například s Radegastem. Co "odborník" to naprosto opačný názor.