úvod
homepage

Komentáře

článku: A Classic řekl: „přišel, viděl, Litovel“…

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

hanspaulská liga, (losos, 04.06.2010 18:48) celé vlákno | reagovat
hanspaulska-liga.cz, informační server o hanspaulce... http://www.hanspaulska-liga.cz
dotaz, (martin, 11.12.2009 16:56) celé vlákno | reagovat
Prosim kde se da v Praze koupit Breznak 2l v PET lahvi?Dik.tel.605142760.
litovelllllllllllll, (jaroslav stofko, 21.03.2007 20:48) celé vlákno | reagovat
mám možnosť,už som ju niekolko krát využil,že u nás v Banskej Bystrici je možnosť užiť si vyborného Litovelského pivka dať.Ak mám čas tak sa vyberieme spolu s mojím kamošom tiež zberatelom na dobre vychladený litovelský čapák.Určite mi uznáte,že je rozdiel medzi fľaškovým a čapovaným pivo,viac to nekomentujem..................Jaro
ad Pelo, (Tomáš Semrád, 08.03.2007 19:10) celé vlákno | reagovat
Díky Pelo, Litovel za pár kapek ve vlasech rozhodně stojí...Máme i deštníky:-)
Chute..., (pelo, 08.03.2007 18:52) celé vlákno | reagovat
Teda autore, sedim tu u kompu a gdyby venku nechcalo, tak ihned vyrazim na nekolik litovli...
Jinak perfektni clanek.Libil se mi mimo jine taky proto, ze patrim k velkym ctitelum litovelskeho pivovaru a uznavam odborniky, kteri se tam pivu venuji.
Hořkost piva, (Roman Holoubek, 24.02.2007 19:35) celé vlákno | reagovat
Hořkost piva, jde o velmi relativní pojem - řekl by Einstein. Ono nejde jen o IBU v jeho absolutní hodnotě. Jde také o plnost chuti, o užití aromatických chmelů, nebo naopak o prázdnou vodovou chuť do které přidám chmelový extrakt - pak se na první pohled může zdát, že toto pivo je hořčí než jiné, které má vyšší plnost a přitom má dle analýzy vyšší počet jednotek IBU.

Jinak řadová Litovel má svoji hořkost, ale je skutečně jemná a ne tak intenzivní. Sám ji řadím spíše k lehce nasládlejším pivům (výjimkou je 13-tka) s pěkným chmelovým schnutím v doznění.

PS: jinak mám zkušenosti stejného typu od "odborníků" srovnávajících naše pivo například s Radegastem. Co "odborník" to naprosto opačný názor.
pro PanzerBear, (Tomáš Semrád, 24.02.2007 16:29) celé vlákno | reagovat
Jemně hořké = přesto hořké, rozhodně však v chuti tento parametr rozpoznatelný, nejen pro mne, je!
O jemné hořkosti litovelských piv je mimochodem i zmínka při jejich charakteristice v "Encyklopedii piva" Berryho Verhoefa, bezesporu člověka pivně fundovaného a poměrů znalého, rovněž i samotný litovelský pivovar na svých webových stránkách uvádí u světlého výčepního piva jemnou aromatickou hořkost. Nezdá se mi, že ti co ho denodenně vaří, byli takoví popletové a záměrně uváděli lidi v omyl...To, že jeden či více z nás může vnímat jemnou hořkost, zatímco druhý to již považuje za zcela sladké není nic nenormálního, natož pak to, že je či není někdo popleta. Docela by mě zajímalo jaká piva povžujete za hořká či naopak za sladká...
hořká Litovel, (Jiří Kaňa, 24.02.2007 10:35) celé vlákno | reagovat
Hlásím se k popletům! :-)
horkost, (PanzerBear, 23.02.2007 17:14) celé vlákno | reagovat
to, ze litovel je horke pivo muze snad rikat jen popleta. A ze jsem jich uz vypil, vari mi je ve vedlejsim mestecku.
lahvová Litovel a Vyškov, (Tomáš Semrád, 22.02.2007 20:02) celé vlákno | reagovat
Takže lahvový sortiment vyškovského pivovaru, tj. "Atlet" (lehké výčepní pivo), dále jedenáctky "Džbán" (světlá) a "Havran" (tmavá) plus prémiový ležák "Březňák" mají v Brně v prodejnách řetězce Interspar na Cejlu a Vídeňské. Navíc dnes jsem ve "Sparu" na Cejlu viděl akci na všechna jím prodávaná piva. Pokud si koupíte 20 ks jedné značky piva dostanete slevu při jejich nákupu 20%...U vyškovského piva a i Litovle to za to rozhodně stojí. Bohužel tato sleva nejde kombinovat, pouze se musí jednat o jednu značku.
Co se týká dvanáctky Litovel "Premium", bohužel ta už z Brna zřejmě zmizela s koncem Carefouru v České republice. Jeho prodejny převzalo Tesco, bohužel pouze s litovelskou desítkou, takže v Tesco v Králově Poli a na Dornychu ho rozhodně prodává, stejně jako oba výše zmíněné Interspary, rovněž tak i řetězec Billa (alespoň u Ronda a u Boby).
Litovel je supr!!!, (Speedy, 22.02.2007 18:29) celé vlákno | reagovat
S lahvovým Litovlem zatím zkušenosti bohužel nemám, ale jako čepového jsem si ho dosyta užil při loňském vodáku......splavovali jsme Moravu, právě v okolí Litovle a do té doby jsem ho nikdy nezkusil! Ale hned po prvním napití jsem si ho velmi oblíbil a velice mě mrzí, že u nás nikde není.....asi se budu muset vypravit přímo ke zdroji!!
Vyškov, (Petr, 22.02.2007 17:41) celé vlákno | reagovat
Taky bych se chtěl zeptat kde se v Brně dá běžně sehnat Džbán, kupovávál jsem ho v intersparu ale už jsem ho tam dlouho neviděl (vždycky měli maximálně Atleta, Březňáka a Havrana - že by byla 11ka tak populární? ).
Litovelská 13, (Roman Holoubek, 22.02.2007 15:42) celé vlákno | reagovat
PS: Mimochodem se jednalo o nejlepší vánoční speciál (z průmyslového pivovaru), který jsem poslední vánoce měl.
Tome, (Roman Holoubek, 22.02.2007 15:32) celé vlákno | reagovat
Hezké Tome, vytáhnu si ze sklepa poslední kousky Litovelské 13 a vypiji je na počest Litovelského sládka a na Tvou maličkost.
Kde v Brně?, (Jarda, 21.02.2007 12:33) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych poprosit autora článku o radu, kde se dá v Brně běžně sehnat litovelská dvanáctka a vyškovský Džbán. Díky
Vyhledávání