úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak dál?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

pivaři spojme se!, (taky Honza, 02.04.2004 10:27) celé vlákno | reagovat
Při Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským v Praze funguje MOPP- mezinárodní organizace přátel piva a po počátečním nadšení se činnost ustálila na exkurzích po pivovarech celé repobliky. Je to sice fajn, zvláště když celý spolek táhnou vpodstatě 2 lidi, ale zpočátku byli větší ambice. Myslím, že nejsou tak odlišné cíle, abychom se nemohli dát dohromady.
pivaři spojme se!, (taky Honza, 02.04.2004 10:27) celé vlákno | reagovat
Při Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským v Praze funguje MOPP- mezinárodní organizace přátel piva a po počátečním nadšení se činnost ustálila na exkurzích po pivovarech celé republiky. Je to sice fajn, zvláště když celý spolek táhnou vpodstatě 2 lidi, ale zpočátku byly větší ambice. Myslím, že nejsou tak odlišné cíle, abychom se nemohli dát dohromady. S pozdravem a chutí na pivo Honza (MOPP člen č.0024)
Obchůdek, (Michal, 31.03.2004 14:00) celé vlákno | reagovat
Zdravím. Stránky jsou super, moc rád se k nim pravidelně vracím.
Co bych ocenil by byl internetový obchůdek nabízející širokou škálu značek z celého světa. Při svých cestách po světě jsem pár takových ("kamenných") navštívil a ohromila mě nabídka desítek značek z různých zemí. Doma jsem zkoušel pomocí internetu něco podobného nalézt, bohužel bez úspěchu.
Chápu, že zpočátku by to bylo pomalé, na základě objednávky by obchod teprve objednával u dodavatele (vzhledem ke konzervativnímu českému trhu by asi bylo riziko vést všechny položky skladem). Ale lepší než nic.
Nebo alespoň vybudovat databázi míst, kde se dají taková zahraniční či nestandardní piva v ČR sehnat.
Držím palce...
Dál. jen dál., (Martin Povýšil, 30.03.2004 17:24) celé vlákno | reagovat
Dál, jen dál, ale jak? Vše zaběhnuté se jednou okouká a člověk pak přemýšlí, jak svoji původně geniální myšlenku oživit. S tímto problémem také bojuji. Osobně bych na těchto stránkách ocenil především zprávy z českého pivovarnictví
(zejména minipivovary a různé speciály). Myslím, že velmi zajímavé by byly reportáže z pivovarů a pivovárků. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že někdy se jedná o vyloženě raritní záležitosti. Skvělý nápad jsou ochutnávky piv, ale problémem zústává zajet si jen tak "zadegustovat" do Prahy (i když na výlet do Bavorska bych se snad přemluvil). Závěrem chci vyzdvihnout obrovskou práci, kterou pro české pivo udělal Honza Kočka a Marek Kodeda. Takže držím palce Martin
Stačí i malé změny, (Zbyněk Holan, 30.03.2004 16:30) celé vlákno | reagovat
Mně se Svět piva líbí jaký je. Rozhodně bych se nezaměřoval jen na malé pivovary, protože i ty velké vaří výtečné pivo a informací není nikdy dost. Čím méně rubrik tím lépe - v jednoduchosti je síla. Jen jak jsme o tom hovořili v Pivovarském domě včera. Vypustit dole ty tiskové zprávy ve žlutém rámečku, které jsou neaktuální. Jinak archiv starých tiskových zpráv je nutný, když se člověk nedostane delší dobu na net. Degustace opravdu každý měsíc a opravdu více vzorků. Ať se daří ahoj
Co zlepšit?, (Petr Sitař, 29.03.2004 14:45) celé vlákno | reagovat
Začnu tím co mě zaujalo nejvíce.
Kurs degustace piva. Ochutnal jsem už hodně českých piv, ale vše z pohledu pivaře amatéra. Když už píšu o nějaké hospodě, abych dobře popsal chuť nabízeného piva a věrohodně dokázal odhalit jeho klady a zápory. Takže chuť zúčastnit se kurzu je velká, horší to už bude s časem atd.
Vyšší dívčí je taky zajímavé, ale představa, že bych si doma vážně vařil pivo…? No snad někdy v důchodu.

Dále by asi bylo vhodné vytvořit samostatnou rubriku české malé pivovary, kde by se psalo o všem co s malými pivovary souvisí. Na světu piva se o malých pivovarech píše, ale samostatnou rubriku by si určitě zasloužily. Chtělo by možná také přesněji popisovat vyráběná piva malých pivovarů, aby se ony početné masy „in-becilů“ a „in-diotů“ o nich mohli něco dozvědět (jestli vůbec čtou Svět piva). To souvisí s častějšími články o degustacích piv českých malých pivovarů, které bych také zahrnuj spíše do této rubriky, a o výše zmíněném kurzu. Čím více se bude o chuti našich piv vědět, tím více se bude o nich psát.
Výlety po českých malých a restauračních pivovarech samozřejmě ano

Na to navazuje i další návrh. Rozšířit databázi hospod pro znalce na celou republiku. Ne všichni čtenáři jsou z Prahy a mapovat určitou část okolí svého bydliště by se dalo zvládnout. I když na druhou stranu z vlastní zkušenosti vím, že je to pro sběratele přece jen časově náročné.

Celkově shrnuto:
Prostě se malým pivovarům věnovat více a i na úkor velkých. Ti mají podpory v mediích až dost a loga těch nej… opravdu nemusím!!! I když na druhou stranu malé pivovary asi Svět piva neuživí.

Také se přidávám k Jirkovi …něco o technologiích a jejich vlivu na pivo. (Např. HGB, CKT, různé způsoby stabilizace)...

A také něco o možnostech jak se dá poctivá výroba piva obcházet a jak se to projeví na kvalitě piva.

PS:
Budu upřímný. S češtinou na tom nejsem nejlíp. A tak mějte prosím trpělivost. Jde tu hlavně o pivo…
***, (Jiří Kaňa, 29.03.2004 12:56) celé vlákno | reagovat
No tak to už se hlásím předem:-)
K otázce nadhozené dnešním článkem. Já bych si rád přečetl něco o technologiích a jejich vlivu na pivo. (Např. HGB, CKT, různé způsoby stabilizace...). Taky o možnostech a skutečném rozsahu používání potravinářské chemie v pivovarnictví (to jsme nakousli už v diskusi k minulému článku).
Degustace piva, (Honza, 29.03.2004 12:30) celé vlákno | reagovat
Zatim se uvazuje, ze by to byly tri "skoleni" po cca 4 hodinach:

1/ poznejte svoje receptory- horke, slane, sladke, kysele
2/ zakladni charakteristiky piva-riz, plnost,pena...
3/ co v pivu nema byt- diacetyl...

Cena by mela byt pristupna co nejsrisimu okruhu zajemcu

Honza
kurs degustace piva, (Jiří Kaňa, 29.03.2004 12:10) celé vlákno | reagovat
Tak o to bych rozhodně zájem měl. Nemohl bys o tom napsat něco bližšího? Za rozumnou cenu bych do toho určitě šel.
Hlavně mluvte česky, (Kodrhout, 28.03.2004 23:12) celé vlákno | reagovat
Hlavně by to chtělo zlepšit češtinu. Nechápu třeba větu "Jednoduše se dá většině konzumentů prokázat, že taková "sranda" to zase není), na kterých pracujeme s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským." a překlepů a dalších chybek bychom našli asi víc...
Vyhledávání