úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak dál?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Co zlepšit?, (Petr Sitař, 29.03.2004 14:45) celé vlákno | reagovat
Začnu tím co mě zaujalo nejvíce.
Kurs degustace piva. Ochutnal jsem už hodně českých piv, ale vše z pohledu pivaře amatéra. Když už píšu o nějaké hospodě, abych dobře popsal chuť nabízeného piva a věrohodně dokázal odhalit jeho klady a zápory. Takže chuť zúčastnit se kurzu je velká, horší to už bude s časem atd.
Vyšší dívčí je taky zajímavé, ale představa, že bych si doma vážně vařil pivo…? No snad někdy v důchodu.

Dále by asi bylo vhodné vytvořit samostatnou rubriku české malé pivovary, kde by se psalo o všem co s malými pivovary souvisí. Na světu piva se o malých pivovarech píše, ale samostatnou rubriku by si určitě zasloužily. Chtělo by možná také přesněji popisovat vyráběná piva malých pivovarů, aby se ony početné masy „in-becilů“ a „in-diotů“ o nich mohli něco dozvědět (jestli vůbec čtou Svět piva). To souvisí s častějšími články o degustacích piv českých malých pivovarů, které bych také zahrnuj spíše do této rubriky, a o výše zmíněném kurzu. Čím více se bude o chuti našich piv vědět, tím více se bude o nich psát.
Výlety po českých malých a restauračních pivovarech samozřejmě ano

Na to navazuje i další návrh. Rozšířit databázi hospod pro znalce na celou republiku. Ne všichni čtenáři jsou z Prahy a mapovat určitou část okolí svého bydliště by se dalo zvládnout. I když na druhou stranu z vlastní zkušenosti vím, že je to pro sběratele přece jen časově náročné.

Celkově shrnuto:
Prostě se malým pivovarům věnovat více a i na úkor velkých. Ti mají podpory v mediích až dost a loga těch nej… opravdu nemusím!!! I když na druhou stranu malé pivovary asi Svět piva neuživí.

Také se přidávám k Jirkovi …něco o technologiích a jejich vlivu na pivo. (Např. HGB, CKT, různé způsoby stabilizace)...

A také něco o možnostech jak se dá poctivá výroba piva obcházet a jak se to projeví na kvalitě piva.

PS:
Budu upřímný. S češtinou na tom nejsem nejlíp. A tak mějte prosím trpělivost. Jde tu hlavně o pivo…
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání