úvod
homepage

Komentáře

článku: Pomoc malým pivovarům?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

S tim lhanim se to ma asi tak,, (Sladek CZ, 26.03.2004 21:03) celé vlákno | reagovat
ze na etikete je uvedeno, z ceho bylo pivo opravdu uvareno. Tak to predepisuje zakon. Problem nastava v okamziku, kdy se muzeme pouze domyslet o tom, kolik procent se pouzilo a jakeho puvodu byl cukr, kolik chmeloveho exraktu, nasledne chmelovych pripravku... Je to samozrejme vsechno pod taktovkou marketingovych "Vseznalku", takze to potom na etikete muze vypadat docela uhlazene a nevinne.
Stran "stabilizatoru peny" je to tak, ze to je "pouze" upraveny chmel, lepe chmelovy pripravek, takze to neni nutno na etikete uvadet extra.
Co se dodrzovani tradicnich technologii tyce, tak to je uplne jina kapitola, dnes si muze kazdy varit (dost casto i musi) jak se mu libi (ci jak je mu, zpravidla zvenci, nadiktovano) a je potom jenom na zakaznikovi, jak se necha nalakat cenou ci zblbnout reklamou. Sladek v kazdem pivovare zna moznosti, jak by to "svoje" mohl vylepsit, zavisi to vsechno ale nejvic na benevolenci vlastnika ci agresivite oddeleni marketingu, ktere je presne tou slozkou, ktera penize plynouci z uspor na kvalite vrha napr. do bezedneho chrtanu reklamnich agentur. To by ale bylo na cely clanek ci studii.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání