úvod
homepage

Komentáře

článku: Osud nemoderního pivaře III.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Globalizace, (Roman Holoubek, 02.12.2003 12:01) celé vlákno | reagovat
Globalizace, to slovo mi čím dál více nahání hrůzu. Je to jev před kterým se ale nedá utéci. Dostihne nás všude, vždyť o globalizaci jsou mobily, internet, ... Ale přesto všechno bychom si měli uvědomit, že jako každý člověk je jiný, má své "specifické" rysy, zájmy, vlastnosti, tak má i chutě.

Neměli bychom si nechat "krást" rozličnost zboží na trhu. Tak jako ochránci přírody usilují o záchranu ohrožených druhů. Důvod zpravidla není ten, že bychom se bez konkrétního motýla či rostliny neobešli. Důvod je v obohacení, v požitku, v radosti.

Také my spotřebitelé, my pivaři, bychom neměli se ochuzovat o rozličnost chutí. Dle mého názoru "dobrý" pivař není ten, kdo zlomí 10 škopků za večer, ale ten kdo se zároveň pivem obohacuje o nové vjemy o nové chutě.

Střídejme piva, jež pokládáme do svého košíku.

Nejchudší člověk je ten, který žije jednotvárně, každý den, každý týden opakuje ty samé rituály, v pondělí je svíčková, v úterý smažák, ve středu .... a každý den jen to samé pivo.

Mne baví ochutnávat nová piva, a po čase se vrátit k již ochutnaným, vždyť i pivo se mění, tak jako víno, každý ročník má svá specifika, každý vinař má své. A tak jako znalec vín si dopřává rozličná vína. Tak i znalec piva by si měl dopřávat rozličná piva.

Jedině tak se náš život nestane chudým a jednotvárným, a to neplatí jen o pivu, ale i o životě.
RH
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání