Komentáře
článku: Ležák is not dead
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Servus Honzo, tak potěšující zpráva. Ležák bude opět IN :-)? To jsem rád, protože my se poslední tři roky poctivě věnujeme čistému dobrému ležáku. Zatím těm špičkovým a kvalitním z Bavor. Toho IPA boomu a spol. jsme měli už plné zuby a tak si vozíme ty nejlepší ležáky z Bavorska, jak z proslulé horské D-83ky tak z Franků. Poslední dobou objevuji i krásu průzračných čistých propracovaných ležáků z D-82ky. Asi před půl rokem jsme předpovídali do pár let návrat ležáku a jeho znovuobjevení. A vydíš..tys to dal do placu už o něco dřív. Tak jsem zvědav, zda to tak opravdu bude. Bylo by to moc fajn. Jen mám pocit, že za ta léta většina zapomněla dobrý Bohemian Lager vařit. Velké pivovary změnili technologii, suroviny. Minipivovary zase škudlí na surovinách a halvně ležáky nefiltrují, tak jsou z nich zakalné žbrundy. Viz jeden nejmenovaný brněnský sládek z nového mini tvrdí, že používat např. žatecký poloraný červeňák je ekonomická sebevražda. No a bez kvalitních surovin, dobré technologie, zkušeností, umu a poctivému přístupu se dobrý ležák udělat nedá. Tak uvidíme, zda někdo nynější přístup změní. Lager forever! :-)
Vyhledávání