úvod
homepage

Komentáře

článku: Kurz vaření piva pro veřejnost – Podzim 14

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: další kurz, (Honza Kočka, 11.01.2015 10:42) celé vlákno | reagovat
Dobry den. Kurz byva vetsinou kveten cerven podle toho jak, ma skola v Podskalske volne kapacity - maturity, kurzy Scio atd... Vsem zajemcum co si poslali email zasilamve vcas info o datech kurzu...
další kurz, (Jiří Matocha, 07.01.2015 21:05) celé vlákno | reagovat
Dobrý den,chci se zeptat, zda se bude na jaře 15 konat další kurz, psal dotaz mejlem, ale zatím jsem nedostal odpověď. děkuji za info.
Posledni dve mista, (Honza Kočka, 15.10.2014 21:40) celé vlákno | reagovat
Tak k dnesnimu veceru, streda +ř.qé. ybzvaji posledni dve msta
volné místo, (Pepa, 12.10.2014 22:59) celé vlákno | reagovat
Můžu se zeptat, jestli je v kurzu ještě volné místo? díky P.
Re: Re: Re: Re: dotaz koncese, (Ivo Komárek, 06.10.2014 13:40) celé vlákno | reagovat
Podmínky pro vydání živnostenského oprávnění na tuto řemeslnou činnost jsou dány zákonem. Pro vydání stačí doložit odbornou způsobilost, není nutné žádné posuzování, zkoušení apod. jako u koncese. Pokud vím, živnostenské odbory mají i seznam oborů a příbuzných oborů pro každou řemeslnou činnost, které uznává.

Jsou možné 2 varianty:
1) dotyční vyhověli zákonu a "ŽL" by dostali i bez "diplomu" z kurzu
2) dotyční nevyhověli zákonu a pracovník živnostenského odboru jim na základě "diplomu" udělil oprávnění nesprávně, ať již z neznalosti, či s jiným úmyslem.

Ani jedna z variant myslím není ta, která by měla být popsána ve výhodách absolvování tohoto kurzu a přijde mi zavádějící...

Ivo Komárek
Jeste pet volnych mist, (Honza Kočka, 03.10.2014 09:37) celé vlákno | reagovat
K patku 3.10.14 je v podzimnim behu kurzu jeste pet volnych mist...
Re: Re: Re: dotaz koncese, (Honza Kočka, 29.09.2014 10:11) celé vlákno | reagovat
Tito absolventi meli potrebu nam dat zpetnou vazbu o tom, ze diplom o absolvovani kurzu prilozeny k zadosti mel dle jejich nazoru urcity vliv na posuzovani jejich zadosti.
Pokud by meli VS a rok praxe, asi by na kurz nesli. O delce jejich praxe nemam info.
Re: Re: dotaz koncese, (Petr, 26.09.2014 10:53) celé vlákno | reagovat
Pokud to tedy chápu správně, tak zmínění absolventi, měli příslušné vzdělání ze školy popřípadě šestiletou praxi a tento certifikát přiložily k žádosti o koncesi? děkuji
Re: dotaz koncese, (Honza Kočka, 25.09.2014 10:50) celé vlákno | reagovat
Protoze dotaz na diplom o absolvovani kurzu a jeho pripadne vyuziti v komercni sfere je velice casty, uvadim to v kazde anonci na kurz - tento kurz neni akreditovany, neni to ani jeho zamer, sladka z kurzistu tri soboty urcite neudelaji, diplom pouze informuje o absolvovani kurzu. Nicmem mam informace od tri absolventu, ze prilozeni diplomu k jejich zadosti bylo prihlednuto.
Samozrejme pokud by nekdo chtel nekoho zamestnat jako sladka, zalezi jen na nem, jestli bude po nem chtit nejake diplomy, praxi atd...
dotaz koncese, (Petr, 25.09.2014 07:49) celé vlákno | reagovat
Zdravím, chci se zeptat co myslíte následujícím výrokem "Ten sice z vás sládky ještě nedělá, ale může vám, tak jak už tomu bylo v minulosti, pomoci při získání koncese na vaření piva."? Pokud vím, zákon o vázané živnosti mluví dost jasně.
Vyhledávání