úvod
homepage

Komentáře

článku: Segal to myslí vážně

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Šůdce Segal, (Obchod, 21.06.2012 10:50) celé vlákno | reagovat
Pan "Segal" objednáva zboží a pak tvrdí, že si nic neobjednal nebo objednávku již stornoval (je to již podruhé). Obchodníci, pozor na tohoto Ostravaka!
V Janáčku?, (Ňy Wom, 28.02.2012 15:14) celé vlákno | reagovat
Tady se píše, že pivo vynalezli "v soukromém minipivovaru ve východních Čechách." http://www.prodej-piva.cz/aktuality/v-prodeji-nove-pivo-rubac.aspx Že by až tak klamali tělem?
Re: V Janáčku?, (Martin Jarošek, 04.03.2012 10:44) celé vlákno | reagovat
Po původu Rubače jsem intenzivně pátral několik týdnů. Nepomohl internet, jinak vždy spolehlivé zdroje ani přímé dotazy ve firmě Cash and carry, která dotyčné pivo distribuuje. Dle legendy se jedná o zaniklý pivovar Wachsenberg kdesi v okrese Semily. Na semilském živnostenském úřadě o podobném podniku nic nevěděli a podle internetu je nejbližší pivovar tohoto jména v sousedním Rakousku. Informaci o Janáčkovi mám ze spolehlivého zdroje. Tento podnik mimo jiné vyrábí v současnosti i Opavský Zlatovar a osobně proti němu nic nemám. Rubač je takový jaký je a jedná se určitě více o obchodní tah než o snahu obohatit trh o novou chutnou značku.
Záhada jménem Rubač, (DanD, 03.03.2012 15:51) celé vlákno | reagovat
Rubač je pivo záhadné svým původem, ale zcela nezáhadné svojí plytkou vodovou chutí a naprostou absencí jakéhokoliv aroma. Zprvu jsem si říkal, proč má některý pivovar potřebu se takhle schovávat, ale teď už to chápu. Pivo tak jalové chuti opravdu není dobrou vizitkou a já osobně dost pochybuju, že by zrovna Janáček měl potřebu si takhle kazit renomé. Distributor tohoto piva vždy mlžil ohledně původu, jen vypouštěl neurčité zmínky o malém pivovaru ve východních Čechách.
Jenže - Rubač se prodává filtrovaný, pasterizovaný a lahvovaný! Tohle není specifikum malých pivovarů, lahvovnou a filtrační jednotkou s pasterem bývají vybaveny spíše střední pivovary, u malých je to vyjímka.
Když srovnám chuť Rubače, ze všeho nejvíc mi připomíná levná piva z Polska, která lze objevit v Lidlu nebo Penny. Vůbec by mě tedy nepřekvapilo, kdyby byl původ tohoto piva někde na sever od Odry.
Asi se zajedu podívat., (blackdog, 01.03.2012 10:48) celé vlákno | reagovat
Jinak vím, že nejsme ve škole, ale v druhém pádě se používá předložka "z", takže ... pivotéka byla přesunuta Z centra...:)
Re: Asi se zajedu podívat., (Honza Kočka, 02.03.2012 01:21) celé vlákno | reagovat
diky za upozorneni...opraveno
Vyhledávání