úvod
homepage

Komentáře

článku: 23. Zpráva z cesty za prací

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

ahoj, (Genri, 23.01.2012 13:09) celé vlákno | reagovat
Zdenku,pokud máte zájem o pivu " Žatecký Gus ", které vaří ruská společnost "Baltika", tak vyhledáte informaci tady ( http://www.zateckygus.cz/main/), tady ( http://corporate.baltika.ru/brand/0/49/114/zatecky_gus.html), a tady ( http://www.lenta.ru/news/2011/11/17/gus/ ). Doufám, že rusky umíte.Předem bych chtěl Vás upozornit, že nemusíte vyhazovat peníze a nakupovat si toto pivo, nic společného s českým není. Určitě to zrozumíte i z uvedených článků. Společnost "Baltika" patří k Carlsberg Brewery, je největší pivní společnost v Rusku, ale kdo konzumuje to pivo nevím, na štěstí takových známých nemám. Pokud máte přání zkusit něco lepšího, tak hledejte točené pivo " Lakinskoje ". Lakinsk je městečko vzdálené asi 150 km vychodně Moskvy. Přesně vím, že ve Moskvě to pivo je.
žatecký gus, (zdenek.reska, 23.01.2012 14:46) celé vlákno | reagovat
článek je psaný v dubnu 2011 a to jsem byl v Moskvě prvních pár dní. Proto jsem se teprve rozhlížel, co je možné v blízkém okolí koupit a ochutnat. O pár dnů později jsem toto pivo ochutnal a opravdu nic moc. To, že pivo je vyrobeno ve společnosti Baltika, je jasné už z etikety, jak jsem psal, ale není možné identifikovat konkrétní závod, který dodal skleněnou lahev, plechovku, či PET, protože na etiketě jako jsou výrobci uvedeny všechny závody Baltiky.
Protože Moskva je přece jen o maličko větší, než Praha, musí se konkrétní značka piva trochu hledat a vůbec to neznamená, že bude k mání na každém rohu.
Re: žatecký gus, (Jiří Kaňa, 23.01.2012 15:12) celé vlákno | reagovat
To tam nemají na etiketě rozpoznatelného konkrétního výrobce podle kódu u data výroby/trvanlivosti, jak tomu bývá třeba na Ukrajině? Tedy že v seznamu potenciálních výrobců je u jednotlivých výrobců třeba A, B, C... a za datem minimální trvanlivosti je pak ještě to písmenko, podle kterého se pozná výrobce.
Re: Re: žatecký gus, (zdenek.reska, 23.01.2012 15:37) celé vlákno | reagovat
Protože je to už devět měsíců od doby, kdy jsem toto pivo ochutnal, opravdu si už nevybavím, jak bylo pivo značeno (měl jsem skleněnou lahev a plechovku), ale je pravděpodobné, že písmenem, či číselnou značkou Baltika konkrétního výrobce rozlišuje, jak to bývá ve světě zvykem.
Re: Re: Re: žatecký gus, (Jiří Kaňa, 23.01.2012 15:46) celé vlákno | reagovat
"...jak to bývá ve světě zvykem."
Jen u nás se to moc nenosí :-(
Re: Re: Re: Re: žatecký gus, (zdenek.reska, 23.01.2012 15:57) celé vlákno | reagovat
bohužel je to tak, pro český trh stačí napsat "vyrobeno v EU" a je vymalováno nebo ani není třeba uvádět výrobce, ale jen distributora, pak stačí napsat "vyrobeno pro obchodní skupinu XXYY" a je to...
Vyhledávání