úvod
homepage

Komentáře

článku: 23. Zpráva z cesty za prací

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Že by na ing. Vincíka konečně došlo?, (josef novák, 04.04.2014 22:32) celé vlákno | reagovat
Však manažéři z Carlsbergu toho nýmanda z obchodního oddělení v žateckém pivovaru brzy prokouknou a konečně dostane padáka. Ten to zazdil celé sám.
Obchodní ředitel v Žatci - Velká tregédie pro Žat.Pivovar, (Jarda, 04.04.2014 22:27) celé vlákno | reagovat
Máš pravdu! Obchodní oddělení - průser. Za deset let prodat v zaběhnutém pivovar, který nikdy nepřerušil výrobu a v tak velkém městě, kde místní pivo všichni preferují - a prodávat stále stejně. To je výkon. Majstrštyk na padáka. Poté co se zrušil pivovar Louny a Litoměřice a Most - kde jsou prodané hl na uvolněném území-trhu? Průser!!!
Malá výroba, (Fidži, 04.04.2014 22:24) celé vlákno | reagovat
Jestliže obchodní odd. funguje tak, že za deset let je stále stejný výstav, není se čemu divit. Např. na zelené louce vyrostl v r. 2010 pivovar Chotěboř- první rok 10 tisíc hl, loni 20 tisíc hl, plán 4O.OOO hl. Např. Kout na Šumavě - vznik 2006 - 5.OOO hl ve 3 lidech, nyní cca. 15 tisíc hl v 7 lidech. Export nestíhá - Německo,Moskva,USA. Tomu říkám výkonost obchodního ředitele. Ne v Žatci!!!
Pivo zatecky gus hovno, (Anonimus, 14.11.2013 18:30) celé vlákno | reagovat
To neni normalne v rusko delaji pivo z hovna a pise ze "vyrobeno v cr" napriklad staropramen, krusovice, cerny kozel. A jeste Zatecky gus?! Nikdy jsem nevidel takove pivo v cr! A jeste vite kolik stoji treba cerny kozel v rusko 30-40 kc minimalne.
Re: Pivo zatecky gus hovno, (Tomaso, 18.11.2013 15:47) celé vlákno | reagovat
Ano, taky jsme to videl tohle léto v Rusku, proste Baltice jde prodej piva tak hledaj čím zaujmout jejich pivaře,když české pivo je tam tak populární.Míchaj český názvy s ruskými aby nabyli dojmu, že je to vyrobeno v czech a se žateckým chmelem. Dalšíjejich pivo Pivo Praha třeba, atd.. a piva vyobena v licenci škoda mluvit.
Rusko, (brewers, 26.04.2012 13:37) celé vlákno | reagovat
Zdá se mi,že se tu neustále Rusko musí ponižovat.To jest,že pivo skoro nestojí za nic.Nevím,nebyl jsem tam,ale trochu mi to připadá jak propaganda těsně po rozpadu SSSR
Re: Rusko, (zdenek.reska, 29.04.2012 21:23) celé vlákno | reagovat
Vůbec jsem se nesnažil Rusko nějak ponižovat, či špinit, píšu naprosto nestranně jen to, co vidím a vyzkouším.
Je tam řada vynikajících piv, ale bohužel pořád ještě mnoho druhů, které jsou na hranici poživatelnosti. Pracuje tam spousta sládků, kteří umí uvařit špičkové pivo a na druhou stranu je tam hromada rádobysládků, kteří o výrobě piva nevědí vůbec nic a výsledek tomu samozřejmě odpovídá. Jsou tam pivovary s výbavou, která se v Česku jen tak nevidí a jsou tam závody, kde používané zařízení mělo už minimálně dvacet let ležet ve šrotu.
Nejedná se tedy o žádné ponižování, ale jen o konstatování momentálného stavu.
ahoj, (Genri, 23.01.2012 13:09) celé vlákno | reagovat
Zdenku,pokud máte zájem o pivu " Žatecký Gus ", které vaří ruská společnost "Baltika", tak vyhledáte informaci tady ( http://www.zateckygus.cz/main/), tady ( http://corporate.baltika.ru/brand/0/49/114/zatecky_gus.html), a tady ( http://www.lenta.ru/news/2011/11/17/gus/ ). Doufám, že rusky umíte.Předem bych chtěl Vás upozornit, že nemusíte vyhazovat peníze a nakupovat si toto pivo, nic společného s českým není. Určitě to zrozumíte i z uvedených článků. Společnost "Baltika" patří k Carlsberg Brewery, je největší pivní společnost v Rusku, ale kdo konzumuje to pivo nevím, na štěstí takových známých nemám. Pokud máte přání zkusit něco lepšího, tak hledejte točené pivo " Lakinskoje ". Lakinsk je městečko vzdálené asi 150 km vychodně Moskvy. Přesně vím, že ve Moskvě to pivo je.
žatecký gus, (zdenek.reska, 23.01.2012 14:46) celé vlákno | reagovat
článek je psaný v dubnu 2011 a to jsem byl v Moskvě prvních pár dní. Proto jsem se teprve rozhlížel, co je možné v blízkém okolí koupit a ochutnat. O pár dnů později jsem toto pivo ochutnal a opravdu nic moc. To, že pivo je vyrobeno ve společnosti Baltika, je jasné už z etikety, jak jsem psal, ale není možné identifikovat konkrétní závod, který dodal skleněnou lahev, plechovku, či PET, protože na etiketě jako jsou výrobci uvedeny všechny závody Baltiky.
Protože Moskva je přece jen o maličko větší, než Praha, musí se konkrétní značka piva trochu hledat a vůbec to neznamená, že bude k mání na každém rohu.
Re: žatecký gus, (Jiří Kaňa, 23.01.2012 15:12) celé vlákno | reagovat
To tam nemají na etiketě rozpoznatelného konkrétního výrobce podle kódu u data výroby/trvanlivosti, jak tomu bývá třeba na Ukrajině? Tedy že v seznamu potenciálních výrobců je u jednotlivých výrobců třeba A, B, C... a za datem minimální trvanlivosti je pak ještě to písmenko, podle kterého se pozná výrobce.
Re: Re: žatecký gus, (zdenek.reska, 23.01.2012 15:37) celé vlákno | reagovat
Protože je to už devět měsíců od doby, kdy jsem toto pivo ochutnal, opravdu si už nevybavím, jak bylo pivo značeno (měl jsem skleněnou lahev a plechovku), ale je pravděpodobné, že písmenem, či číselnou značkou Baltika konkrétního výrobce rozlišuje, jak to bývá ve světě zvykem.
Re: Re: Re: žatecký gus, (Jiří Kaňa, 23.01.2012 15:46) celé vlákno | reagovat
"...jak to bývá ve světě zvykem."
Jen u nás se to moc nenosí :-(
Re: Re: Re: Re: žatecký gus, (zdenek.reska, 23.01.2012 15:57) celé vlákno | reagovat
bohužel je to tak, pro český trh stačí napsat "vyrobeno v EU" a je vymalováno nebo ani není třeba uvádět výrobce, ale jen distributora, pak stačí napsat "vyrobeno pro obchodní skupinu XXYY" a je to...
Super, (Sst, 23.01.2012 12:32) celé vlákno | reagovat
Prave jste objevil novy kontinent? To jste v Rusku takovou dobu a nevite, ktera mlati. Vy jste urcite odbornik
Vyhledávání