úvod
homepage

Komentáře

článku: Nepřátel se nelekejme.....

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Příště více rozvahy, prosím..., (Petr Vácha, 23.01.2012 11:46) celé vlákno | reagovat
Pokud je v názvu článku napsáno - "Americký kvazipivovar Anheuser – Busch koupil Měšťanský pivovar (Samson) v Českých Budějovicích." - pak by stálo za to celý článek prostě vymazat, protože je to blbost!

Pivovar patří společnosti Pivovar Samson a.s. a AB koupil "pouze" odštěpenou část, které patří známky mající v názvu slovo Budweiser.

Petr Vácha
Re: Příště více rozvahy, prosím..., (Martin Jarošek, 24.01.2012 13:02) celé vlákno | reagovat
Užitou formulaci vytiskly české (nikoliv bulvární) deníky ve svých ekonomických sloupcích. Pochopitelně že jde hlavně o ochrannou známku Budweiser a věřím, že postupem doby se objeví ještě mračna komentářů ve kterých další odborníci budou vyslovovat ještě sofistikovanější definice této politováníhodné transakce.
Re: Re: Příště více rozvahy, prosím..., (Henri, 25.01.2012 09:12) celé vlákno | reagovat
Že došlo k zbulvarizování veškerého našeho tisku je známou pravdou a tím spíše musí být člověk opatrný na titulky článků, které často odporují obsahu a ani obsah článku není vždy v souladu se skutečností. Myslím, že snad pouze HN informovaly o této záležitosti tak, jak skutečně proběhla. Proto je nutné si každou informaci, nežli z ní chci udělat nějaké výstupy, pořádně prověřit, abychom si to nezbulvarizovali i zde.
Re: Re: Re: Příště více rozvahy, prosím..., (Martin Jarošek, 26.01.2012 06:52) celé vlákno | reagovat
Když začaly první snahy AB o v historii druhé ukradení ochrané známky Budweiser tak protestovali nejvíce Britové z Camry, zatímco Češi, kterých se to dle mého názoru týkalo nejvíce byli alibisticky zalezlí ve svých útulných výčepech a dělali jakoby nic.
Dnes jsou všichni chytří a hádají se o slovíčka, zatímco ke skutkové podstatě činu došlo a AB se opět posunul blíže k dosažení svého nekalého cíle. Příště si zase ověřujte několik týdnů fakta, pak to nechte napsat někoho jiného a dělejte ze sebe mudrce. To našemu pivu opravdu pomůže nejvíce.
Re: Re: Re: Re: Příště více rozvahy, prosím..., (MíraŠmíra, 20.02.2012 20:43) celé vlákno | reagovat
Největší problém je v tom, že Budvar u soudů v zemích, kde své nelehké a nelevné boje vyhrával, předkládal historické listiny s klíčovým slovem Budweisser, které mu zapůjčoval "Samson", tedy Měšťanský pivovar B.B. Tato chvályhodná výpomoc "konkurenčního" pivovaru z jednoho města bohužel skončila, když pan Leština Samsona prodal skupince chrakterních investorů, kteří velmi záhy skončili v americkém náručí (nebo spíš v jiné anatomické části). Tak snad současná navážka ODS do Budvaru bude mít nějaké hlubší důvody než jen převzetí kontroly nad dalším penězovodem. A k pivu samotnému: dám si ho občas (točené!) a uívám si vůni chmele, je to snad jediný větší pivovar, který ještě chmelí šišticemi žateckého.
Vyhledávání