úvod
homepage

Komentáře

článku: Nepřátel se nelekejme.....

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Příště více rozvahy, prosím..., (Petr Vácha, 23.01.2012 11:46) celé vlákno | reagovat
Pokud je v názvu článku napsáno - "Americký kvazipivovar Anheuser – Busch koupil Měšťanský pivovar (Samson) v Českých Budějovicích." - pak by stálo za to celý článek prostě vymazat, protože je to blbost!

Pivovar patří společnosti Pivovar Samson a.s. a AB koupil "pouze" odštěpenou část, které patří známky mající v názvu slovo Budweiser.

Petr Vácha
Re: Příště více rozvahy, prosím..., (Martin Jarošek, 24.01.2012 13:02) celé vlákno | reagovat
Užitou formulaci vytiskly české (nikoliv bulvární) deníky ve svých ekonomických sloupcích. Pochopitelně že jde hlavně o ochrannou známku Budweiser a věřím, že postupem doby se objeví ještě mračna komentářů ve kterých další odborníci budou vyslovovat ještě sofistikovanější definice této politováníhodné transakce.
Re: Re: Příště více rozvahy, prosím..., (Henri, 25.01.2012 09:12) celé vlákno | reagovat
Že došlo k zbulvarizování veškerého našeho tisku je známou pravdou a tím spíše musí být člověk opatrný na titulky článků, které často odporují obsahu a ani obsah článku není vždy v souladu se skutečností. Myslím, že snad pouze HN informovaly o této záležitosti tak, jak skutečně proběhla. Proto je nutné si každou informaci, nežli z ní chci udělat nějaké výstupy, pořádně prověřit, abychom si to nezbulvarizovali i zde.
Re: Re: Re: Příště více rozvahy, prosím..., (Martin Jarošek, 26.01.2012 06:52) celé vlákno | reagovat
Když začaly první snahy AB o v historii druhé ukradení ochrané známky Budweiser tak protestovali nejvíce Britové z Camry, zatímco Češi, kterých se to dle mého názoru týkalo nejvíce byli alibisticky zalezlí ve svých útulných výčepech a dělali jakoby nic.
Dnes jsou všichni chytří a hádají se o slovíčka, zatímco ke skutkové podstatě činu došlo a AB se opět posunul blíže k dosažení svého nekalého cíle. Příště si zase ověřujte několik týdnů fakta, pak to nechte napsat někoho jiného a dělejte ze sebe mudrce. To našemu pivu opravdu pomůže nejvíce.
Re: Re: Re: Re: Příště více rozvahy, prosím..., (MíraŠmíra, 20.02.2012 20:43) celé vlákno | reagovat
Největší problém je v tom, že Budvar u soudů v zemích, kde své nelehké a nelevné boje vyhrával, předkládal historické listiny s klíčovým slovem Budweisser, které mu zapůjčoval "Samson", tedy Měšťanský pivovar B.B. Tato chvályhodná výpomoc "konkurenčního" pivovaru z jednoho města bohužel skončila, když pan Leština Samsona prodal skupince chrakterních investorů, kteří velmi záhy skončili v americkém náručí (nebo spíš v jiné anatomické části). Tak snad současná navážka ODS do Budvaru bude mít nějaké hlubší důvody než jen převzetí kontroly nad dalším penězovodem. A k pivu samotnému: dám si ho občas (točené!) a uívám si vůni chmele, je to snad jediný větší pivovar, který ještě chmelí šišticemi žateckého.
Hm. hm. hm..., (Henri, 16.01.2012 10:52) celé vlákno | reagovat
Ono by to chtělo možná přeci jenom nechat trochu vychladnout hlavu a teprve potom psát. Že se někde v nějakém bulváru nebo jiných novinách objeví zpráva, že AB koupil pivovar Samsom, ještě neznamená, že to je pravda.
Myslím, že dnes s odstupem času a již vychladlou hlavou každý ví, jak je to ve skutečnosti a tak to zde uvádět nebudu.
Jiná věc je, že se asi zhorší pozice Budvaru při známkoprávních sporech a že tento krok naznačuje možný zájem o privatizaci budvaru skupinou AB-InBew.
Kupodivu dnes mě ani toto již nenaplňuje nějakými velkými obavami. Kdyby chtěl AB či někdo podobný koupit takový Kout, Únětice či třeba Kácov nebo Vyškov, tak to bych se opravdu strachoval a viděl bych asi rudě! Ale Budvar?
Vždyť je to v současnosti také jenom CKT velkovýrobna bezpohlavního piva, které mě v současné době a při současném výběru opravdu nijak neoslovuje a vůbec ho nevyhledávám. Pro mě je Budvar mrtvý již dávno a tudíž dnes mám obavy o úplně jiné pivovary, třeba co se stane jednou s pivovary sdružené v K Brewery Group.
Re: Hm. hm. hm..., (Martin Jarošek, 16.01.2012 16:30) celé vlákno | reagovat
Je to tak. Také mi jde v současnosti více o střední a malé pivovary, proto už mne případná ztráta TM Budweiser příliš neděsí. Obchodní transakce AB byla popsána nejen v bulváru, ale věnovaly se jí i ekonomické sloupky "seriózních" periodik. Zprávu přinesla i ČT.Těší mne, že si moji krajané dokázali poradit i v situacích, které přímo ohrožovaly existenci alternativní pivní scény
(fúze PU s Radegastem, nástup zlovolného Heinekenu, který na sousedním Slovensku zdevastoval pivní trh).Budvar si někdy dám, ale taky ho nemusím. Spíše jsem zvědav jak se bude k případné privatizaci tohoto státního (jinak protiprávně národního) podniku stavět naše protikorupční vláda rozpočtové odpovědnosti a národní oběti.
Hm., (CC, 14.01.2012 15:55) celé vlákno | reagovat
Až na to, že AB v Budějcích rozhodně nic vařit nechce, Budvar není podnik státní, nýbrž národní, rejže je celkem kvalitní surovina, a husitů je tu podstatně míň než katolíků, kterejch je zase několikrát míň než nás, co poučeni z krizového vývoje posledních pár tisíc let nevěříme ničemu. Neživte svou manickou fázi, deprese bývá o to horší.
Re: Hm., (Martin Jarošek, 15.01.2012 11:31) celé vlákno | reagovat
Maniodepresivita není zase až tak zlá diagnóza. Horší je třeba BSE kdy houbovatí mozek, člověk zblbne a nepomůže mu ani rýžový lektvar z produkce AB.
Koukám, že se MJ pěkně rozpálil, (DanD, 14.01.2012 11:01) celé vlákno | reagovat
:-)
Vyhledávání