úvod
homepage

Komentáře

článku: PIHA 2011 Aneb jak to vše dopadlo

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

"souěž" :(, (wolf, 20.12.2011 19:32) celé vlákno | reagovat
Tak pane, resp. pánové organizátoři
soutěž domovarníků je navzdory všem "objektivním příčinám"
jeden absolutní megatrapas a krok zpět.
Tříčlenná degustační komise je výsměch objektivity a to i tehdy pokud by byl v každé komisi 3x Naklonovaný pan Šuráň ...
Výsledková "listina" kde jsou například 3 třetí místa, v další 2 první, v další 2 druhé je snad absolutně špatný vtip, když organizátor žádal od přihlášených soutěžících 2 litry vzorků, což je v případě 0,5 l baleni 4 láhve a koneckonců 2 litry jsou typicky 10% jedné domácí várky ....
Kde skončily tyto vzorky, když degustační "trojčlenka" nedokázala zodpovědně určit lepší vzorek bez rozstřelu ?
Je to doslova podpásovka a když si uvědomíme snahu vařiče, startovné náklady a nezanedbatelné množství soutěžního materiálu / strach pomyslet, že někdo mohl obsadit i všechny kategorie 6 * 100 KČ +24 L piva! / ...
Pokud k tomu připočteme absolutní informační vakuum, tak nejlepší formou zlepšení této akce je soutěž domovarníků
v dalších sezónách vynechat.
Re: "souěž" :(, (petr chalupny, 20.12.2011 19:57) celé vlákno | reagovat
podle clanku mi prijde, ze degustatoru bylo 10 a ne 3
Re: Re: "souěž" :(, (wolf, 20.12.2011 20:25) celé vlákno | reagovat
citát z článku " Piva se hodnotila stupnicí 0 až 50 bodů, kdy 50 bodů bylo maximum. Číslo na konci řádku udává součet tří hodnotitelů daného piva. "

tak 10 jich snad bylo, ale hodnotilo pouze trio, nebo hodnoceni 7 dalších nebylo započteno ?? :)
Re: "souěž" :(, (Honza Kočka, 20.12.2011 20:43) celé vlákno | reagovat
Vzorky si nakonec rozebrali domovarnici.

Kazdou podskupinu hodnotili tri degustatori, tudiz vysledky jsou takove, jake jsou.

Byly tri treti mista, tudiz se vyhlasili tri mista.

Pokud vam sto korun startovneho prijde mnoho, nevim, jak jinak pokryt naklady.
Re: Re: "souěž" :(, (wolf, 20.12.2011 21:29) celé vlákno | reagovat
ne, 100 korun mi mnoho neprijde, spis naopak suma je prijatelna, vysledek nikoli.
vzorky si rozebrali domovarnici, fajn ...

jedno 1, jedno 2 a 3 treti fajn, i kdyz blbost, pokud bylo z ceho delat rozstrel a verim, ze bylo..

v kontrastu proc pak jen 2 prvni, zadne druhe a jedno treti :)

aneb jedno 1, dve 2 a zadne treti...

ja vim, duvodu pro obhajobu proc to cele tak se soutezi dopadlo naleznete hooodne, ovsem taky se najde vic argumentu, ze se to letos proste zvoralo.

prijmete prosim realitu a tuto kritiku berte jako konstruktivni, nikoli jako utok.

ja si Vas jako cloveka vazim a vase aktivity ocenuji, jenze od profesionala takovy amaterismus proste nemohu mlcky obejit...

Re: Re: Re: "souěž" :(, (Honza Kočka, 21.12.2011 03:15) celé vlákno | reagovat
cena tedz OK

bud se dela rozstrel, nebo ne. TAdy se rozhodlo, ze nechaji mista vsem. Z diskuze muze vyplynout, ze si vetsina preje priste rozstrel.

kdyz budou dve prvni, dalsi misto je treti, Kdyz budou tri treti nista, dalsi misto je seste atd., nebo ne?

nejvetsi chyba - malo degustatoru - moznost reseni - priste uzaverka driv, aby byl cas vse doladit. Nejspis registrace online, kde je presne dane, jake kategorie kdo chce, nelze menit a vystup v tabulce je jasny. Take by tam mohl byt vystup ve forme tisku druhe etikety na lahev dodavaneho vzorku. Opet se ulehci prace hledani "co tim chtel autor rici", kdy etiketa na lahvi neodpovida prihlasce. Pokud zustane moznost donest pivo az v den souteze, nejspis si domovarnici vystoji frontu.
Navic moznost donest pivo na misto bud uplne zrusit, nebo dat casovy limit. Dost frustrujici prebirat vzorky, kdyz uz se ma degustovat.

snazim se vysvetlit situaci

dekuji
Re: Re: Re: Re: "souěž" :(, (wolf, 21.12.2011 08:34) celé vlákno | reagovat
... porad jsem se ale nedovedel, proc bylo nutno zaslat 4 vzorky / 2 litry / kdyz se rozstrely nekonaj a tak staci na degustaci a analyzu vzorky dve...

ano online prihlasky musi byt zavazne a zaslany nejpozdeji 24 hodin pred zahajenim akce, po tomto terminu je to na zvazeni organizatora jestli je jeste zaradi..

prebirat vzorky par minut pred degustaci je samo sebou nesmysl, protoze ty vzorky nemaji rovnakou "startovaci pozici" / teplota, ustaleni, ap../
kdo se rozhodne to prinest na posledni chvili, at frontu stoji, nicmene pokud to nestihne nejmene do predem stanovene uzavirky, at si je vychutna s prateli...
.. jo a chlazeni souteznych vzorek na okne taky neni koser

a jednoznacne zacit komunikovat, je neslusne neodpovedet, na registracni mail musi prijit taky potvrzeni, a zaslanim jednoduche tabulky vysledku konkretne, nebo i vsech skupin zaregistrovanym soutezicim do 24 hodin taky nikomu ruka neupadne.
Re: Re: Re: Re: Re: "souěž" :(, (Honza Kočka, 21.12.2011 09:35) celé vlákno | reagovat
Protoze jeden jde na rozbor, ostatni na pripadnou dalsi degustaci. Pisu pripadnou, protoze kdyby bylo vice degustatoru, mohlo byt treba i vice kol. Takto soutez probehla v zakladni verzi.

Uzaverka bude minimalne tyden predem, aby se stacil pripravit degustcni plan

Rozhodnuti poslat nebo donest vzorky je na kazdem domovarnikovi

Skola ma chladak na tretim patre. Musel by byt prazdny, aby se tam vse veslo, muselo by se jednat tedy o pronajmu dalsiho patra, kdyby se nosily vzorky sem a tam. Domovarnici by vzorky ale museli prinest tak v sest rano, aby se temperovaly na stejnou teplotu. Takto co jsme porivezli bylo na stejne urovni, ostatni donesene podle situace kazdeho ucastnika

emailoval jsem si s temi, co meli nejke nejasnosti. Ano mel jsem potvrdit i ty, co poslali vse spravne
Vyhledávání