úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní experimenty a jejich slepé uličky

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

to weetek od potrefené husi, (marek pietoň, 10.12.2011 23:57) celé vlákno | reagovat
milý weeteku :)
pro formu přidám pár řádků i z mé strany:

Ad.1) z Prahy do Ostravy je stejně daleko jako naopak a mám docela dobrý přehled o dění v pivovarch matky měst i mnohem dál. tolik ke geografii a matematice.

Ad.2) ano, malá pivní revoluce se změnila ve velkou, což dokladuje i nejnovější počin Staropramene, který ohlásil velkovýrobu pomerančového piva . co si budeme nalhávat - upřímně ruku na srdce: čekal by jsi právě tohle, tak ještě před dvěma lety?

Ad.3) opravdu spokojený budu, až se dozvím, že ve Skotsku psali o dalším počinu tvých oblíbených Brew Dog jako o pitomině roku - což bude vypovídat i za slova, která tady nepíšu - ale nemyslím, že by reagovali tak zaprděně, jako bývá tradičním zvykem v naší kotlině. už jsem si tak nějak zvykl ...

.... jen si vždycky říkám, kde se bere to množství břitce ironických kritiků a povolaných odborníků - na všechno.

Slunce v duši přeje mp

Re: to weetek od potrefené husi, (Weetek, 11.12.2011 14:33) celé vlákno | reagovat
Milý Marku,

dovol mi také reakci.

Ad 1 a 2: Z Prahy do Ostravy je jistě stejně daleko jako naopak, jen ta frekvence cest Pražáků po této trase je logicky úplně jiná než Ostraváků k nám. To neber jako nějaké pražácké povyšování se, ostatně s tématem to ani okrajově nesouvisí, netuším vlastně, proč jsi právě toto vytáhnul mimo kontext na prvním místě. Podobně mimo mísu je tvůj druhý bod, pomerančová novinka Staropramene nemá žádnou souvislost s vaším vychloubáním se ovocnými pivy v době, kdy je vaří každý druhý minipivovar.

Ad 3: Ve Skotsku těžko budou psát o pitomině roku, když Brew Dog vyrábí piva stejně šílená, jako zajímavá a netradiční. Ostatně i v naší kotlině se vaří taková. Ale nasypat do obyčejného piva trochu inertního drahého kovu, který by stejně tak mohl být okolo hrdla láhve nebo na etiketě, protože chuť piva uvnitř neovlivní ani za mák, to skutečně není žádná třeskutá inovace.

Divit se množství břitce ironických kritiků v zemi Havlíčka, Gellnera a Josefa Švejka je projevem úsměvné naivity. Mě zase nikdy nepřestane udivovat, kolik lidí, kteří mě v životě osobně nepotkali, mi v internetové diskusi bez rozpaků tyká.
Vyhledávání