úvod
homepage

Komentáře

článku: Rozloučení s ústeckým Zlatopramenem

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

etikety, (hroch, 10.10.2011 10:35) celé vlákno | reagovat
Zlatopramenu je mě líto, ale jak píše Jirka je to již několik let kdy jsem odepsal Krušovice, Zlatopramen, Louny a loni chuťově i Březňáka.
Zastavím se u těch etiket- ta nejstarší je pro dnešní dobu jiná tvarem, většina z nás si vzpomene jaké to bylo halo, když začli pivovary dávat velké čtvercové etikety a etikety na krček. Do té doby měli všichni jen ten zakulacený obdelník. Takže ta nejstarší etikety není nejhezčí jen je z dnešního pohledu neobvyklá. Navíc jestli se nepletu tak tehdejší norma udávala i velikost písma u ceny výrobku a normu pro výrobu piva a tak tyto prvky jsou na všech etiketách z té doby stejně velké a stejně etiketu omezují.
Já bych se zastavil spíš na otázce barev a tisku. Na té nejstarší je vidět jak díky světle žluté-barvě piva a světle zelené-barvě chmele a tehdejší kvalitě tisku je etiketa nevýrazná a téměř zdálky nečitelná. Zavedení lepšího tisku a zlaté barvy prospělo, ale největší zlepšení je až s tím výrazně zeleným orámováním. Je vidět že když se normou dané povinné texty přesunuli na zadní etiketu, bylo možné vytvářet výraznou etiketu podle které si pivo v regálu ani na vývěsních štítech s jinou značkou nespletete.
Co se týká obsahu dnešních lahví tam to o tom spletení je uplně v jiných souvislostech.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání