úvod
homepage

Komentáře

článku: Proč nechodím na pivo na Stodolní

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Zabetonovaná Stodolní, (DanD, 10.09.2011 09:02) celé vlákno | reagovat
Stodolní je zabetonovaná z důvodu obřích dotací, které eurochemičky doslova vnucují hospodským. Před časem jsem se tam snažil protlačit Poličku, ale bylo to zcela bez šance. I když by ji třeba někteří provozní vzali, majitelé podniků jsou vázáni smlouvami, protože před lety dostali dotaci a plánují si vzít další, proto nájemcům svých podniků diktují, že musí točit jen to a ne ono. Na druhou stranu takových prozíravých provozních je málo a drtivá většina je katastrofálně konzervativní a o pivu neví vůbec nic. Někteří dokonce pivo berou jako nepříjemnou, ale nutnou nezbytnost, bez které hospodu provozovat nelze, která je ale štve a otravuje a podle toho s tím zacházejí.
Musíme doufat, že vzhledem ke špatným hospodářským výsledkům přestanou giganty plnými hrstmi rozhazovat dotace a tím se konečně vytvoří tržnější prostředí, kde bude skutečně rozhodovat cena a kvalita a ne úplatky.
Re: Zabetonovaná Stodolní, (Martin Jarošek, 11.09.2011 11:23) celé vlákno | reagovat
Snad nakonec dostane podceňovaný český konzument rozum a začne pít normální pivo. Chemičkám přes všechnu snahu klesají výstavy a snaží se svým potenciálním zákazníkům pochlebovat všemi možnými nefiltrovanými či vysokooktanovými "speciály". Připomíná mi to humornou situaci když jsem asi před 17 lety v USA našel v obchodě schwabachovými etiketami oblepený lahváč od Millera, který se odvolával na staré německé receptury z 19. století.Hlavně že prznitele pivní kvality neztrácejí smysl pro humor.
Vyhledávání