úvod
homepage

Komentáře

článku: Proč nechodím na pivo na Stodolní

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

dobré pivo, (Pavel, 30.04.2014 13:21) celé vlákno | reagovat
V poslední době jsem měl v Ostravě dobré pivo tady http://www.jan-maria.cz/www/cz/gastronomie/ . I když to není klasická pivnice, tak pivo bylo opravdu výborné. Dával jsem si Plzeň. ještě tam měli Radegast 12.
pivo v Ostravě, (boro, 08.09.2011 12:40) celé vlákno | reagovat
na Stodolní to mělo smysl především u Peciválů - měli tam opravdu výborný tankový Ostravar, nevím co se tam teď podělalo, protože při posledních 2 návštěvách tam to jejich vždy dobré pivo stálo za nic - bylo bublinkové a divně chutnalo, proto raději na pivo v centru Ostravy chodíme do Přívozu - na Poličku v hospodě U Sudu, anebo se rovnou projedeme až do Hlučína na Avar

Prý je někde na Fifejdách slušná pivnice TAXI - mají tam 6 píp, a byl tam i Poutník, má to být někde "pod hodinama", zastávku za Cinestarem
Re: pivo v Ostravě, (DanD, 10.09.2011 09:04) celé vlákno | reagovat
V Taxi je standardně na čepu Polička, Svijany a Ostravar + k tomu tam rotují regionální značky: Vyškov, Poutník, Rohozec atd.
Víc takových hospod!
Re: pivo v Ostravě, (Martin Jarošek, 11.09.2011 11:16) celé vlákno | reagovat
Taxi bar na ostravských Fifejdách se dnes jmenuje U Seagala podle provozovatele, který známého akčního hrdinu s céčkových kasovních trháků velice připomíná (v mladším vydání). Protější restaurace Na kovárně nabízí sračky SAB Miller, U Seagala(česky U Segala)je v současnosti 8 píp s nejčastějším sortimentem: Ostrava 10°, Ostrava 12°,Polička - rotuje světlá 10°,světlá 11°nebo Hradební černá 10°(výborná),Tmavý Rohozec 13°,Svijany kvasnice 13°,Bernard kvasnice 12°,Poutník kvasnice 12°a Vyškov 16°.Příležitostně se vyskytnou Hukvaldy, Vojkovice, Rohov nebo kdo co doveze. Nejbližší zastávka MHD se jmenuje Sídliště Fifejdy a stojí tam autobus 39 a trolejbusy 102,108 a 109. Otevřeno denně 11.00 - 23.00.
pivo v Ostravě, (boro, 13.09.2011 15:11) celé vlákno | reagovat
tak jsem tak včera zaskočil, a musím uznat, že takovou koncentraci dobrého piva jsem v ostravské hospodě ještě pohromadě neviděl. Kvasnicový Poutník a černý Rohozec byla naprostá fantasie, Polička nezklamala, Vyškov16 mile překvapil, a na Kněžnu už raději ani nedošlo, dal jsem přednost dalšímu Poutníkovi..:-)
U segala, (LuděkO, 31.01.2012 12:35) celé vlákno | reagovat
Pivo výborné a sortiment mě vskutku překvapil. Jinak celková atmosféra... opilec spící na stole a nahuleno je, že člověk aby pak celou noc větral. Škoda, že žijeme v době kdy kvalitní pivo se musí zákazníkovi podbízet nízkou cenou a každá alespoň trošičku slušnější Ostravská restaurace kde není nahuleno a je možno si objednat něco dobrého k jídlu má na čepu Plzeň nebo jiné pivo z nadnárodních chemiček. Jako by Plzeň byla nějakým symbolem luxusu a kvality. Ale díky za těch málo vlaštovek, které by se v Ostravě daly spočítat na prstech jedné stolařovy ruky.
Re: U segala, (Bago, 06.10.2012 01:06) celé vlákno | reagovat
V Ostarve- Pustkovci je taky jedna fajna hospudka Kurnik Šopa Hospoda. Maji tam 4 pipy. A trech stabilne Svijansky Maz 11%, Kvasnicak 13% a Kneznu 13% tmavou, nebo Barona % a na te 4. pipe jim kolujou taky pivka malych pivovaru. Musim rict, ze je to tam solidni. Delaji tm svoje hermeliny a utopence, prostredi cihly a drevo, sem tam koncertik. Uz chodim jenom tam. Male pivovarky tady v Ostrave clovek mlokde ochutna. Diky a par tkovych vlastovek. Nasel jsem i jejich webobky www.kurniksopahospoda.cz
diky za tip, (ovak, 06.11.2012 18:31) celé vlákno | reagovat
Clovece, diky za tip, ja na pustkovci bydlim a vůbec jsem netušil, že tam je taková hospa :) Hned to proverim :))
Re: Re: U segala, (Arny, 01.02.2014 14:28) celé vlákno | reagovat
Bago ty jsi magor ...
Příspěvek odstraněn, (global data entry, 20.04.2013 12:13) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Všem přátelům dobrého piva, (Bago, 12.02.2013 00:59) celé vlákno | reagovat
Přátelé, u nás v Pustkovci již 5. měsíc otevřená Kurnik Šopa Hospoda. SKVĚLÉ PIVA, NA PĚTI PÍPÁCH MALÉ PIVOVARY. Už jsme ochutnali cca 35 různých čepů. Nutno doporučit. A atmosféra parádní. Zde odkaz na jejich stránky www.kurniksopahospoda.cz
křídla za 20, (Jarek, 25.02.2012 17:47) celé vlákno | reagovat
Na stodolní to má smysl v klubu e99, kde maji křídla za 20. Dáte si jich pár a ráno Vás neboli hlava vůbec a navíc vydržíte kalit dlouho.
http://e99-stodolni.cz/ forever :D
Zabetonovaná Stodolní, (DanD, 10.09.2011 09:02) celé vlákno | reagovat
Stodolní je zabetonovaná z důvodu obřích dotací, které eurochemičky doslova vnucují hospodským. Před časem jsem se tam snažil protlačit Poličku, ale bylo to zcela bez šance. I když by ji třeba někteří provozní vzali, majitelé podniků jsou vázáni smlouvami, protože před lety dostali dotaci a plánují si vzít další, proto nájemcům svých podniků diktují, že musí točit jen to a ne ono. Na druhou stranu takových prozíravých provozních je málo a drtivá většina je katastrofálně konzervativní a o pivu neví vůbec nic. Někteří dokonce pivo berou jako nepříjemnou, ale nutnou nezbytnost, bez které hospodu provozovat nelze, která je ale štve a otravuje a podle toho s tím zacházejí.
Musíme doufat, že vzhledem ke špatným hospodářským výsledkům přestanou giganty plnými hrstmi rozhazovat dotace a tím se konečně vytvoří tržnější prostředí, kde bude skutečně rozhodovat cena a kvalita a ne úplatky.
Re: Zabetonovaná Stodolní, (Martin Jarošek, 11.09.2011 11:23) celé vlákno | reagovat
Snad nakonec dostane podceňovaný český konzument rozum a začne pít normální pivo. Chemičkám přes všechnu snahu klesají výstavy a snaží se svým potenciálním zákazníkům pochlebovat všemi možnými nefiltrovanými či vysokooktanovými "speciály". Připomíná mi to humornou situaci když jsem asi před 17 lety v USA našel v obchodě schwabachovými etiketami oblepený lahváč od Millera, který se odvolával na staré německé receptury z 19. století.Hlavně že prznitele pivní kvality neztrácejí smysl pro humor.
I v Blave je větší výběr, (David Ručka, 07.09.2011 17:27) celé vlákno | reagovat
Nelze nesouhlasit. Jen Stodolní zastávka je super, běžet na Střed přes Frýdlantské mosty na poslední vlak do Frýdku bývalo bolestivé.
V Blave při jednom ze tří minipivovarů otevřeli hospodu s osmi až dvanácti pivy z malých pivovarů! Díky tomu jsem ochutnal famózní APA Sumeček z Kocoura http://richtarjakub.sk/.
I v Žilině je větší výběr, (Martin Jarošek, 07.09.2011 14:06) celé vlákno | reagovat
Včera jsem byl v Žilině/SK a jen při cestě z nádraží do centra jsem objevil vedle Zlatého Bažanta, Šariše, PU a Heinekenu též Krušovice (není divu)Svijany, Bernard, Černou Horu, Klášter, Ferdinanda a Chodovar (je divu). Něco shnilého je snad v tom našem kraji ostravském...
Vyhledávání