úvod
homepage

Komentáře

článku: RADEGAST EXTRA HOŘKÝ – promarněná šance?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Tak jsem ho ochutnal..., (Martin Jarošek, 15.01.2011 07:52) celé vlákno | reagovat
Mé degustaci předcházelo dvoudenní telefonické zjišťování přímo u výrobce, kde je točený Radegast Extra hořký k dostání. Informace byly na takovouto velkou firmu naprosto nedostačující.
Zatímco pivo typu ESB (Extra Special Bitter) bývá zejména v amerických minipivovarech synonymem skutečně hutného řádně prochmeleného moku, 15°Radegast mi tak vůbec nepřipadal. Slušná barva a i rozumná cena (26 Kč), jinak chuť odpovídá větším "grádům", avšak takřka žádné avízované výrazné chmelové aróma. Až v dochuti pár pelyňkovitých tónů.
Teď z jiného soudku. Společnost SAB Miller ve své obchodní strategii zjistila, že má velké nevyužité kapacity v polském pivovaru Tychy(mimochodem jeden z výrobců našeho rodinného stříbra PU) a údajně hodlá uzavřít některý ze svých provozů. Kandidáty jsou prý Velký Šariš a právě Nošovice. Nevěřím tendenčním kecům o regionální věrnosti značce, ale třeba i Neratovičáci milovali svou Spolanu. Nepochybuji, že vzniklou mezeru na trhu SAB Miller promptně vyplní některým ze svých geniálních nápadů, otázkou zůstává zdali stádná konzumní veřejnost se i nadále nechá oblbovat pitomou reklamou a bude loajálně hltat Radegast z Ukrajiny.
Re: Tak jsem ho ochutnal..., (Dalibor Hanzel, 16.01.2011 16:22) celé vlákno | reagovat
silne pochybujem, že kandidátom na zavretie je práve veľký Šariš... V roku 2010 už zavreli Topoľčany a tak si myslím, že svoj toho času jediný a posledný pivovar na Slovensku nezatvoria... Už len z logistického hľadiska je to podľa mňa nemožné...
ale... nečitateľnosť týchto molochov je nebetyčná...
Re: Re: Tak jsem ho ochutnal..., (Martin Jarošek, 18.01.2011 13:05) celé vlákno | reagovat
Ještě koncem 90. let jsem se rozplýval jak se pivní situace na Slovensku zlepšila. Zlatý Bažant šel sice pod taktovkou Heinekenu strmě do hajzlu, ale já byl potěšen že lze pít Corgoň, Stein či Urpín(mimochodem, stále se ještě vaří v BB?)Dnes to tam důkladně převálcoval Heineken s SAB Millerem a realita u našeho souseda je vysloveně tristní. Až na pár minipivovarů hotová pivní poušť. Žaluji....
Urpín, (jts, 27.01.2011 12:57) celé vlákno | reagovat
Urpiner sa v BB varí a je to tak dobre, dvanástka sa dá piť, z lahváčov kupujem prakticky len ju... nedávno som skúšal corgoň z tanku, nič moc... steiger žije zrejme len z dovozu Budvaru a normálne by som sa hádal, či ho aj v licencií nevarí, lebo u nás je Budvar lacnejší, než v ČR... Popper Bytča ani neviem, v akom je stave, ale viem o krčme, kam sa cielene chodí kvôli ich dvanástke... síce je cukrená, ale to je myslím aj Bohemia regent a chuťovo sa to dá porovnať...
Re: Re: Re: Tak jsem ho ochutnal..., (David Ručka, 16.05.2011 21:18) celé vlákno | reagovat
Steiger, Urpiner, Popper jsou poživatelné, nikoli velmi dobré. Předvčerem jsem měl výborný Bratislavský ležiak v Bratislavskom mestskom pivovare. Mají tam i dobré černé z Trnavy - Sessler. Minipivovarů přibývá.
Vyhledávání