A jak vůbec Eliška chutná?,
(Děkan, 26.12.2010 17:49)
celé vlákno | reagovat
V komentářích se diskutuje o všem možném a to nejdůležitější zůstává stranou. Jak tedy vlastně Eliška chutná? Dovolím si k hodnocení použít charakteristiky mých přátel, kteří měli tu čest ochutnat Elišku vzápětí co vtrhla na trh, konkrétně v brněnské hospodě U Míče. Zdeněk - "napoprvé jsem nebyl ani zklamán ani nadšený - čekal jsem černé pivo spíše
více do sucha a kávy jako možná každý z nás, to ale E. není.
Podruhé a potřetí jsem si již docela šmakoval a vpil se - pro mě subj. je
to takový Záviš v černém - převládá sladovost /nikoliv sladkost/ a plné
tělo s ovocnými tóny (višeň ?). Pěna je pěkně hutná, sametová. Pivo je
dostatečně řízné, určitě není těžké a na "13" pěkně pitelné (koneckonců
proti Závišovi, na kterého jsme navyklí, má jenom o pár desetinek obj.%
navíc). Myslím, že se docela pěkně hodí k zasněžené krajině, tj. zimnímu či
chcete-li vánočnímu popíjení.
Budu rád, když budu moci můj subjektivní pohled bez nároku na dokonalost s
někým srovnat". Břeťa - "zdravím,
konečně jsem se dostal k ochutnávce tmavé Elišky z rodiště Bohuslava Martinů. Dle mého názoru se panu Kalužovi podařilo uvařit věru vynikající pivečko. Pří ochutnávce jsem volil nejprve nefiltrovaného Záviše a pak jsem přešel na tmavou 13. Zprvu se mi jevila prázdnější v chuti ve srovnání se Závišem, ovšem jako zkušený pivní gourmet vím, že pravé chutě přicházejí později. Inu udělal jsem si čas a nelitoval jsem. Pivo je velmi svěží, lehké na 13, v chuti se snoubí jemná chuť kávy s ovocnými tóny(to mám rád - jako u anglických ales) a hlavně jemný, hořký konec vybízející k ochutnávce dalšího. Pěna je hustá, smetanová a pivo má jiskru. Je jisté, že 150 dnů zrání se vyplatilo.
Zbývá jen poblahopřát chlapcům z Poličky, takže se tam brzy vypravím." 18.prosince jsem měl tu čest ochutnat Elišku i já a musím konstatovat shodu s výše uvedeným. Dej Bůh štěstí poličskému pivovaru!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
více do sucha a kávy jako možná každý z nás, to ale E. není.
Podruhé a potřetí jsem si již docela šmakoval a vpil se - pro mě subj. je
to takový Záviš v černém - převládá sladovost /nikoliv sladkost/ a plné
tělo s ovocnými tóny (višeň ?). Pěna je pěkně hutná, sametová. Pivo je
dostatečně řízné, určitě není těžké a na "13" pěkně pitelné (koneckonců
proti Závišovi, na kterého jsme navyklí, má jenom o pár desetinek obj.%
navíc). Myslím, že se docela pěkně hodí k zasněžené krajině, tj. zimnímu či
chcete-li vánočnímu popíjení.
Budu rád, když budu moci můj subjektivní pohled bez nároku na dokonalost s
někým srovnat". Břeťa - "zdravím,
konečně jsem se dostal k ochutnávce tmavé Elišky z rodiště Bohuslava Martinů. Dle mého názoru se panu Kalužovi podařilo uvařit věru vynikající pivečko. Pří ochutnávce jsem volil nejprve nefiltrovaného Záviše a pak jsem přešel na tmavou 13. Zprvu se mi jevila prázdnější v chuti ve srovnání se Závišem, ovšem jako zkušený pivní gourmet vím, že pravé chutě přicházejí později. Inu udělal jsem si čas a nelitoval jsem. Pivo je velmi svěží, lehké na 13, v chuti se snoubí jemná chuť kávy s ovocnými tóny(to mám rád - jako u anglických ales) a hlavně jemný, hořký konec vybízející k ochutnávce dalšího. Pěna je hustá, smetanová a pivo má jiskru. Je jisté, že 150 dnů zrání se vyplatilo.
Zbývá jen poblahopřát chlapcům z Poličky, takže se tam brzy vypravím." 18.prosince jsem měl tu čest ochutnat Elišku i já a musím konstatovat shodu s výše uvedeným. Dej Bůh štěstí poličskému pivovaru!