Komentáře
článku: Sním či bdím?
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Jirko, Eisbock se vyrábí přesně tak, jak píšeš. Vynikající ukázka eisbocku je také z Kulmbachu- G´frorns. Aventinus Eisbock byl naprosto fantastický. Mám pocit, že v článku a možná i v Chodovaru, došlo prostě k nechtěnné záměně pojmu. Z jejich webovek mám dojem, že prostě nechali částečně zmrznout normální pivo konvenční stupňovitosti. V tom mě utvrzuje i skutečnost, že se jednalo jen o 20l. Nemá to nic společného s technologií na Eisbock, jak ji známe od sousedů v Bayern. Něco takového si mohu asi udělat i doma, když si zmrazím 5l soudek:-) Ale možná se mýlím a třeba navařili na tom stolním mikropivovaru nějaké silné pivo a pak svéráznou technologií realizovali Eisbock...
Vyhledávání