úvod
homepage

Komentáře

článku: Svatováclavské pivo

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Pšenice s výhradami, 21 bez výhrad, (Roman Holoubek, 30.09.2010 19:23) celé vlákno | reagovat
Já to měl takto.
Pšenice mi utekla. Výhrady mám k zmatečným termínům zahájení čepování. Navíc personál ve "značkové" restauraci Černé Hory ve Svitavách (inzerováno na stránkách K-Brewery) netušil na co se ptám.

21 jsem si dal ve dvou hospách a spokojenost.
Měl jsem strach, jak se jim podařilo sladit přemíru sladu a alkoholu s ostatními složkami. Podle mne velmi povedené, kdy v chuti dominuje harmonie sladladu s vrstvou chmelu, která je patrná především v doznění. V chuti jsem v druhém sledu cítil i tóny po fíkách. Snad jediná drobnost, alkohol byl sice hřejivý, ale ne až tak schovaný v těle. Pro mne to byl krásný digestiv, který jsem dostal v brandové sklenici k tomu určené - krásný pohled na sytě tmavě hnědozlatou v luxusním skle.
K ceně, byla velmi dobrá. V luxusnější restauraci za 24,- Kč a v pivnici za 19,- Kč.
Re: Pšenice s výhradami, 21 bez výhrad, (Martin Povýšil, 04.10.2010 19:26) celé vlákno | reagovat
Pšenice? Není problém...., ale jedině celý soudek.... Co ty na to?
Re: Re: Pšenice s výhradami, 21 bez výhrad, (Roman Holoubek, 05.10.2010 05:55) celé vlákno | reagovat
Co tím máš na mysli?
Hostinský prodávající Černou Horu mi sdělil, že už žádný Svatováclavský pšeničný speciál z K-Brewery není ke koupi. Ty ji Martine máš?
Re: Re: Re: Pšenice s výhradami, 21 bez výhrad, (Martin Povýšil, 05.10.2010 20:11) celé vlákno | reagovat
Pár soudků by se ještě našlo. Jestli chceš, napiš mi na e-mail martin@pivni.info, něco domluvíme.
Pšenice s výhradami, 21° s výhradami většími, (Lukáš "Elf" Provazník, 03.10.2010 18:16) celé vlákno | reagovat
Svatováclavskou pšenici jsem si dal v Mazaném andělovi na Šilingráku. Na české poměry celkem slušná, ale trochu moc nasládlá pšenice.
Doppelbock z Velkého Března jsem zakoupil lahvový v Pivcu na Mendláku. Klasický český silný speciál, s tím rozdílem že k lihovosti se tentokrát přidala drsná a nepříjemná chmelovost namísto výrazně nasládlé chuti. Byl jsem schopen vypít nějakou tu decku a půl, zbytek putoval do odpadu.
Měl jsem letos možnost ochutnat několik bavorských Doppelbocků, s kterými se ten český kentus nedá ani v nejmenším srovnat. Většinou šlo o plné, sladové ležáky, méně prokvašené než je u nás zvykem, tudíž s menším množstvím alkoholu, který byl příjmně zakomponovaný do celkové chuti a jen lehce hřejivý. Ve vůni i chuti karamelkové s lehkými stopamy po tmavším ovoci. Pitelné, i když ne vždy bez chyby, byly i ty z velkých průmyslových pivovarů.
Já to měl naopak..., (jiri.j, 30.09.2010 16:54) celé vlákno | reagovat
No vidíš Jirko, já to měl přesně naopak:-) Pšenici z ČH mi nalili do "vejšky" od Ryhtáře. Na Šelepce pak jsem dostal 21° v originální sklence na stopce. Myslím, že desing se jim velmi podařil, k chuti mám výhrady...
Re: Já to měl naopak..., (Jiří Kaňa, 30.09.2010 19:12) celé vlákno | reagovat
No tak sem s těma výhradama :-)
To mě právě zajímá, jak to vidí ostatní.
Re: Re: Já to měl naopak..., (jiri.j, 01.10.2010 08:20) celé vlákno | reagovat
Přiznávám se, že jsem je měl až po 3 Lalteneckerech Bock, takže to je asi neobjektivní. Na mě mělo příliš výrazný alkoholový akcent a trošku drsnější chmelový charakter. Ne, že by bylo špatné, ale nebyl to můj styl. barva byla taktéž krásn. Sklenku a způsob jak je nabízeno hodnotím na 1 s hvězdičkou. Budu ho muset ještě jednou ozkusit...
mnam, (Danik, 30.09.2010 23:31) celé vlákno | reagovat
Tak já hlásím z Plzně že jsme zašli do "Řemendy" na pšeničné z Černé Hory a hlásím super !! a navíc naprosto originální sklenka , jen škoda že jsem nezlomil děvčata k odprodeji .. snad příště .. podobných akcí dle kalendáře by mělo být více ...
Svatováclavské pivo, (Stanislav Jakoubek, 30.09.2010 10:11) celé vlákno | reagovat
I já jsem konečně pochopil, k čemu je svátek 28.9. dobrý ;-). Pšenici z Černé Hory jsem ochutnal v pondělí v Ústecké hospodě U Kroupů (což je pro změnu ústecká vlajková loď K Brewery). Stejně jako Jirka, i já byl nadšený vůní, opravdu hutnou chutí a ta zahnutá sklenice vyloženě slušela. Velké poděkování za tento pivní počin.
Na Březňácký Doppelbock 21° jsem vyrazil v úterý - v jedné inzerované hospodě vůbec nebyl, na druhý pokus U beránka mi to vyšlo. Cena byla těch zmiňovaných přijatelných 30,-Kč, jenže za celý půllitr. Pivo bylo opravdu silné a při pití prvního půllitru jsem si řekl, že druhé už nedám. Dal ... a půlhodinová procházka po litru 21° byla užitečná. Včera jsem si to zopakoval a nevím čím to je, ale chutnalo mi ještě víc, než v úterý. Jelikož jsem musel večer ještě fungovat, zůstalo opět u dvou. Co se skla týká - sice bylo v obyčejným půllitru, ale alespoň s logem Březňáka, takže vlastně taky v pořádku :-)
Vyhledávání