úvod
homepage

Komentáře

článku: Bum bác letím do Kouta

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

. . ., (Martin, 06.06.2012 22:16) celé vlákno | reagovat
Třetím rokem se snažím na Valašsku rozvíjet pivní kulturu a dát lidem možnost ochutnat i nějaké jiné piva, než-li z velkých pivovarů. Začínal jsem v roce 2010 se Svijany, které se tady čepovaly ve dvou hospodách v okolí 20 km. Pak jsem začal na jedné pípě s ochutnávkou piv. V dalším roce jsem měl hospodu, kde jsem od čepoval Kout na Šumavě. Jako jediný ve Zlínském kraji... vzhledem k jejich obrovským potížím s kvalitou(možná logistika, přece jen to bylo nějakých 500 km z pivovaru), jsem od nich odstoupil. Teď mám snad na pár let hospodu kde jsem se opět na zkoušku vrátil ke Koutu a? Nelituji!!! Výborné pivko jak 10°, tak 12°, kvasničák taky super a černé taktéž, leč černému pivu u nás moc pšenka nekvete. Každopádně bych Vás rád upozornil na moji srdcovou záležitost a tou je pivovar v Lipníku nad Bečvou-Svatovar. Občas si tam zajedu pro nějaký soudek do hospody, neboť jsem při svých toulkách po pivovarech na Moravě ještě nenarazil na úžasnější dvanáctku. Tam si udělejte výlet, klidně i s majáčky a nebo víte co? Raději bez nich... poklidný minipivovar, nekuřácká hospoda, fajn majitelé a velmi příjemná kuchyně. A nebo se zastavte při svých toulkách po Moravě přímo u mě... rád pohovořím a dozvím se osobně nějaké vaše poznatky.
Dej Bůh štěstí

Martin
..., (Jiří Kaňa, 26.07.2010 11:37) celé vlákno | reagovat
Což mi připomnělo, že letos už tam fakt zajet musím...

Ale ta "Kadaň", to byla spíš Kdyně, že? :-)
Re: ..., (Roman Holoubek, 26.07.2010 15:07) celé vlákno | reagovat
Jirko, ale vždyť už jsi jednou jel na kole kolem... To Ti nestačí?
Děkuji za vlídné upozornění, (Ladislav, 26.07.2010 16:16) celé vlákno | reagovat
Jsem to ale pako. Ale naštěstí jsem si nespetl města, jen ty názvy při psaní svého blábolu.
L. J.
Re: Děkuji za vlídné upozornění, (jesus, 17.08.2010 18:07) celé vlákno | reagovat
Nazdar.Hledal jsem,kde sehnat pro bike-brothera v DC či okolí Klášter 11´k jeho 60.Tak jsem narazil na tento článek a jelikož si rád přečtu zaručené reference od znalců božího daru,divil jsem se,že cestou do Strakonic jsi se dostal někam ke Kadani,kde takovýto mok jsem nikdy nezřel..Takže Kdyně,musím hodit čočku,někde dole,sichr..
Paráda na ochutnávky našeho zlata je Žatecká dočesná,kam jsme táhli už v 70.letech a rozváželi nás čerti Roburem,nebo busem až k LT,jednou jsem byl zpátky dřív,než se Robur otočil.Co je však nevýhoda-škoda,nějakých 50 produktů 30 výrobců a tys tam na dvou kolech,což ti mnoho naděje na ochutnání nedává,neboť ani 24 hod ti pak nestačí na bezproblémový odjezd,nehledě,kde hlavu složit...
www.nachmelu.cz, (votvírák, 08.08.2010 13:10) celé vlákno | reagovat
poutavé legrácky, fajn relax!
Dobry, (Rudolf Beranek, 28.07.2010 19:10) celé vlákno | reagovat
Pekny clanek, diky!
zrovna me nic nenapada, (ladin, 27.07.2010 11:54) celé vlákno | reagovat
Pane Jakl, diky za clanek, nenechte se odradit "blaboly" a piste dal, prosim. Zvlaste clanky ze zahranici jsou k nezaplaceni.

1) Trochu odbocim od tematu a presunu se k drivejsi kauze- kolik chteli za sud zalohu?
2) Jak jde skoubit takovy konicek s Vasi obzivou? Jaky je vztah Vaseho chlebodarce k pivu? Podle fotky vidim, ze jezdite a fotite sam...
Re: zrovna me nic nenapada, (Ladislav, 27.07.2010 17:29) celé vlákno | reagovat
1. Tisícovku.
2. a) Normálně. Každej má nějakou obživu.
b) No, celkem kladný, ale moc o něm neví. Dokonce i ve srovnání se mnou.
c) Ano, často sám. Baví mě to.
Koutský svéráz, (Weetek, 27.07.2010 11:33) celé vlákno | reagovat
V Koutě jsem byl poprvé a naposledy před asi třemi lety, přesouvali jsme se s přítelkyní z Krušných hor na Šumavu a pod dojmem příjemné návštěvy ve Velkém Rybníku jsem ji ukecal i na Kout. Pivovar tehdy vypadal zvenku jako dokonalá zřícenina, moc obdivuju koutské, že se pustili do takového dobrodružství. S pivem jsme ale tenkrát nepochodili. V pivovaru nikdo nebyl a v hospůdce hned vedle vchodu byla tak svérázná klientela a tak neproniknutelný cigaretový dým, že jsme hned zase vycouvali. Je to škoda, že v Koutě nelahvují aspoň do PETek, leckde jinde to bez problémů jde.
...., (Chody, PI, 26.07.2010 13:20) celé vlákno | reagovat
Opravdu člověk nemůže vědět všechno. Ale ověřit si trošku fakta před sepsáním blábolu neškodí.

Do Kadaně bych si z Kouta vybrat do bankomatu rozhodně nejel. Do Kdyně ano, jak správně uvádí Jirka Kaňa.

No a myslím si, že o provozu Koutského pivovaru už bylo napsáno dost, než aby autor musel přemýšlet "kde to tam vaří, jestli ve vile či v garáži"
Re: ...., (Honza Kočka, 26.07.2010 13:49) celé vlákno | reagovat
Je pravda, ze jsem premyslel, jestli KAdan(jedine takove misto znam u Chomutova),ale nakonec jsem to nechal v puvodnim zneni.

Blabol? To jako ze nenapise, ze je to skvele misto, je to blabol? Protoze napsal, v jakem to dostal sudu? Jo, i to me napadlo. Pri vzpomince na Tvoji reakci na clanek o Koutu na Pivnim Obzoru...
Příspěvek odstraněn, (Dwarf, 26.07.2010 22:07) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Příspěvek odstraněn, (Dwarf, 26.07.2010 22:08) celé vlákno | reagovat
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
A jak je to s točeným?, (Roman Holoubek, 26.07.2010 15:09) celé vlákno | reagovat
A je tedy stále možnost popít točené na zahrádce za branou pivovaru? Nebo už ta možnost není?
..., (Lukáš "Elf" Provazník, 26.07.2010 14:18) celé vlákno | reagovat
Koustké pivo jsme měli nedávno na Božence několikrát a pokaždé bylo dodáno v originálních sudech pivovaru Kout. Ale asi by chtělo zapracovat na tom, aby takové byly všechny.
A že je Kout hořký skoro jako IPA? No, od Malakina bych takovou větu asi překous, ale jinak je to samozřejmě nesmysl. Ovšem Kout je hořký poměrně dost, ale na světlý ležák.
Vyhledávání