úvod
homepage

Komentáře

článku: Svěží vítr z Krušovic

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Se zájmem jsem přečetl a ..., (Myrek, 18.05.2010 20:45) celé vlákno | reagovat
... nechám se ukecat na košt. Stejně si ale myslím, že za p. Mášy se vařilo pivo, které už nikdy neokusíme. Ale zkusit se to musí - díky vaším referencím. Jinak okolo vývěsních krušovických štítů zatím štítivě obcházím obloukem. Velkým obloukem :-D
Článek, (Filip, 12.05.2010 14:04) celé vlákno | reagovat
Velkým pivovarům pomalu dochází, že za poklesem výstavu není jen krize ale i "kvalita".

http://ekonomika.idnes.cz/velke-pivovary-vabi-zpet-konzumenty-bude-desitka-chutnat-jako-driv-1pu-/ekoakcie.asp?c=A100509_100500_ekoakcie_vem
Tiskova zprava, (Honza Kočka, 05.05.2010 12:43) celé vlákno | reagovat
Dneska posilali z Krusovic tiskovou zpravu o novem portfoliu. A obavy nekterych z toho, ze nas budou citovat, se nenaplnila. Alespon ja jsem zminku z dane akce v TZ nenasel - http://www.pivnidenik.cz/clanek/4259-Zasadni-zmenu-produktoveho-portfolia-Krusovic-reprezentuje-predevsim-nova-Desitka/index.htm
Tři možnosti, (David Ručka, 29.04.2010 21:41) celé vlákno | reagovat
a) Martin Jarošek byl zavražděn a nahrazen docela kvalitním dvojníkem
b) M.J. za jednu "degustaci" obdržel víc než za všechny své knihy, články a hudební vystoupení dohromady
c) V Krušovicích uvařili snesitelný mok
Momentálně mám sklep naštěstí plný Kalteneckrů, Bernardů, Stoutů a EP z Náchoda a pár průměrných nezávislých (Steiger, Urpiner, Popper...). Nicméně je možné, že při příští návštěvě blavského Kauflandu podstoupím to ukrutné nebezpečí... :-)
Re: Tři možnosti, (Martin Jarošek, 30.04.2010 07:32) celé vlákno | reagovat
Ve svém článku jsem popsal své degustační zážitky v čase T krátce před svým údajným zavražděním. Za ty miliony bych Heinekenovi zajisté nestál - to je již levnější nějaká nešťastná náhoda. Jinak všem ochutnání Krušovic doporučuji - ať v tom stále nejsem sám. Pozitivní zkušenost však samozřejmě nemohu zaručit.
Kdy bude?, (Njorloj, 28.04.2010 14:41) celé vlákno | reagovat
Jako vždy pěkně napsaný článek a jsem rád, že jste zachoval objektivitu. Svět a to i ten pivní není černobílý jak ho někteří malují. Jsem zvědav jestli k oné změně opravdu dojde a přemluvím se a jedny nové Krušovice vyzkouším. Chci se tímto zeptat, nevíte, kdy by se nové pivo mohlo vyskytnout mezi zákazníky? Též však konstatuji, že značka Heineken a spol. je pro mne zapovězená, protože každou značku (nejen pivní) vnímám jako celek.
Re: Kdy bude?, (Jiří Kaňa, 28.04.2010 15:31) celé vlákno | reagovat
V květnu. Ale v lahve nové desítky už jsem včera v Kauflandu potkal.
Marketing Heinekenu se činí , (Petr Vácha, 26.04.2010 16:22) celé vlákno | reagovat
hm....zdá se, že se zúčastnění pánové i "pánové" stali spolupracovníky marketingového oddělení společnosti Heineken ČR.

A tak mi při vzpomínce na pivovar ve Znojmě, sladovnu ve Velkém Březně, sladovnu v Lounech, pivovar v Kutné Hoře a pivovar v Lounech dovolte, pánové, otázku: čím je taková spolupráce motivovaná? a pak vy "pánové": jak je taková spolupráce honorovaná?
Re: Marketing Heinekenu se činí , (Honza Kočka, 26.04.2010 18:35) celé vlákno | reagovat
Ted nevim, ke kterym panum se mam priradit:)

Motivace? Byli jsme pozvani, jak je z fotek patrne, z pivnich webu, sberatelu, SPP na ochutnavku nove desitky do Krusovic. Clanek vychazi ze dojmu one degustace.

Honorovana? Svoz z Prahy ci bydliste, vecere, degustace, prohlidka, multipack domu. Hotovost jsme neobdrzeli, za svetpiva.cz muzu rict, ze ani prislib reklamy.
Re: Marketing Heinekenu se činí , (Jiří Kaňa, 26.04.2010 19:24) celé vlákno | reagovat
Jaký má být rozdíl mezi pánem a pánem v uvozovkách? Já jen, abych věděl, kam se mám řadit a proč :-)

Já jakožto novopečený spolupracovník marketingového oddělní Heinekenu slibuji, že již brzy napíšu další článek, ve kterém bude pozitivní zmínka o krušovickém pivu.

Ale vážně. To se nesmí psát o tom, že se z téměř nepitelných Krušovic jejich nový majitel pokusil docela úspěšně udělat něco pitelnějšího a českým chuťovým buňkám bližšího? Nebo to máme brát čistě ideologicky aneb o heinekenu jen špatně?

Hele, Petře, až bude Svět piva fungovat čistě profesionálně, Martin Jarošek bude vedoucím rubriky minipivovarů a já vedoucím rubriky chujovin a Honza nás bude honorovat řekněme lehce nadprůměrnou mzdou, pak předpokládám, že se budeme řídit nějakým profesním kodexem a od Krušovic nebo od Opata si pod hrozbou ztráty důvěryhodnosti nevezmeme ani ologovanou propisku. Zatím se ale řídíme jenom svědomím a to já mám čistý.
Re: Re: Marketing Heinekenu se činí , (Petr Vácha, 27.04.2010 14:56) celé vlákno | reagovat
Vy jste mě pánové (ve Vašem případě nikoliv "pánové") zřejmě správně nepochopili. Měl jsem na mysli, že Vás marketingové oddělení Heinekenu prostě využilo (a snad i zneužilo) ke zlepšení mediálního obrazu společnosti logicky hodně pošramoceného nedávnými "optimalizacemi výroby". A Vy jste se - bohužel - nechali......

V případě natolik zavrženíhodný party, jakou je Heineken ČR platí podle mého názoru totéž co v politice o komouších. Nemluví se s nima! (A už vůbec by se o nich neměl psát tak oslavnej článek, kterého se dopustil "pan" autor).
Re: Re: Re: Marketing Heinekenu se činí , (felčar, 27.04.2010 23:55) celé vlákno | reagovat
Po pravdě řečeno jsem tak trochu překvapen, že se neobjevila alespoň tisková zpráva, že jsme si pochutnávali na dobrých Krušovicích.
Petře, ale ještě trochu vážněji. S kým vším se ještě nemluví? S Plzní určitě ne, se Staropramenem taky zřejmě ne a se zbytkem už ano?
Článek poukazoval na to, že většina nových produktů z Krušovic, které se snad na pultech objeví v květnu, chutnají diametrálně odlišně než to, co Krušovice předvádějí doteď. To, co jsme chutnali, je dosti podobné tomu, na co si vzpomínám z první poloviny 90. let. Využitý či zneužitý Heinekenem si vůbec nepřipadám. Tečka.
A zavírání pivovarů u nás ti tři, co se nám věnovali (Daněk, Kosmák, Koucký), vůbec neovlivňují. A nápad provést tuhle akci to byl evidentně z jejich hlav, nikoliv z marketingu apod.
Re: Re: Re: Marketing Heinekenu se činí , (Honza Kočka, 28.04.2010 09:38) celé vlákno | reagovat
jo jo,s komunistama se nemluvi. Ale kdyby chteli rict, ze to driv delali blbe, mozna by je lidi aspon poslouchali.

Heineken.cz/Krusovice to sice rekl jen nam, ze driv, vlastne to teprve ted konci, delali spatne, navic se odkazovali na predchozi firmu, ktera s nima nemo nic co do cineni, ale aspon neco. Jestlije to novy zacatek, netusim.

A ano, na primou otazku kdy a ktery ustecky pivovar zavrou, neodpovedeli...
Re: Re: Re: Marketing Heinekenu se činí , (Martin Jarošek, 28.04.2010 13:02) celé vlákno | reagovat
Článek jsem napsal ve snaze o objektivnější popis současného dění v Krušovicích, které se geograficky stále rozkládají na území ČR a vaří poměrně dost piva. Žádný úplatek jsme neobdrželi a se žádným holandským velkopodnikatelem jsme se nesetkali (Houd je bek, klotzak!)Stejně jsem byl v minulosti pozván i do jiných, malých a středních pivovarů. Když mi pivo nechutná, tak ho nechválím, přestože mne 2 hodiny iniciativně přesvědčuje generální ředitel, že se mýlím a že Radegast či PU je naprosto stejně kvalitní jako před 25 lety. S komunisty se rovněž nebavím a z osobní zkušenosti vím, že to byli dogmatici a demagogové. I dnes by díky svým postojům do jejich řad mohl vstoupit kdejaký, prozatím nezařazený soudruh.
Civilizace , (Pavel, 26.04.2010 17:55) celé vlákno | reagovat
Moc hezký článek, kterým jsem omládl o 30 let, úplně se mi vybavili doby kdy u nás na vsi byly v hospodě Louny a dva km vedle Krušovice. Ten "Mušketýr" to byla chut.
No nic je to pryč a už se to nevrátí....
At si vaří co chtěji pokud se to bude jmenovat Krušovice, v životě už to nepolknu.
S Heinekenem pryč !, (Petr, 26.04.2010 17:39) celé vlákno | reagovat
Čte se to pěkně, že ta chuť skoro leze z monitoru. Já to ale pánové pít nebudu ani kdyby to bylo pivo od boha. Jsou to cizáci co tu nadělali tolik škody a teď chtějí lézt lidem do zadku. Nejlepší co můžou udělat je táhnout tam kde končí záda a pak to bude skoro každý kvitovat s povděkem.
10 Krušovice, (Honza Modrák, 25.04.2010 21:28) celé vlákno | reagovat
Tak to zní slibně. Ale můžu se zeptat zdejších pamětníků a znalců - je u dobře uvařeného nového piva (zvláště takové masovky) jistota, že bude stejně dobré i za týden (v obyčejné hospodě, ne na PR akci), za měsíc, či za rok?
Re: 10 Krušovice, (Martin Jarošek, 26.04.2010 09:02) celé vlákno | reagovat
Po četných minulých zkušenostech si tuto otázku kladu rovněž. Čili - důvěřuj, ale prověřuj.
chvála, (lubomír melichárek, 25.04.2010 22:20) celé vlákno | reagovat
Chvála takovému článku velice jsem se pobavil dík
Vyhledávání