Komentáře
článku: Rauchbier je tu!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Onehdy krásné a poklidné městečko Český Krumlov se v posledních 20 letech změnilo v komerční a načančaný bulvár, kterému se v anglofonních zemích příznačně říká "past na turisty" (tourist trap). Podobně dopadlo i krumlovské pivo. Někdejší jinotajný, jemný a nevtíravý Šumavský ležák se vyvinul zřejmě moderními technologiemi a snaze o větší výstav v něco, co nápadně připomíná nealkoholické pivo. Myslím, že skutečně pochutnat si lze na kvasničáku přímo v objektu historického pivovaru. Rauchbier může být zajímavý, ale co ten název? Má na svého Šviháka hodonínský minipivovar Kunc ochrannou známku?
Mně tedy naopak připadá, že se za poslední roky Krumlov dost zvednul. Pravda, chce to nechodit do centra uprostřed sezóny - je to dost malé a lidí spousta. Ale když to srovnám třeba s karlštejnským hnusem, kde by člověk blil i mimo sezónu...
Co si mám představit pod někdejším "jinotajným" krumlovsým ležákem? Mně jinotajný a tajnosnubný a nevypočitatelný přijde právě ten dnešní Eggenberg - nikdy nevím, jaký bude. Kvasničák přímo v objektu je pitelný, pochutnat si tam lze na točeném Sešvihaném Kuřákovi (abychom se nedotkli hodonínských...).
Co si mám představit pod někdejším "jinotajným" krumlovsým ležákem? Mně jinotajný a tajnosnubný a nevypočitatelný přijde právě ten dnešní Eggenberg - nikdy nevím, jaký bude. Kvasničák přímo v objektu je pitelný, pochutnat si tam lze na točeném Sešvihaném Kuřákovi (abychom se nedotkli hodonínských...).
Pro mě je v součastnosti Krumlovské pivo poslední záchranou poté co zkončily Louny a Klášter se zmršil. Takový Petr Vok to je paráda.
Vyhledávání