Jak to jenom vyjádřit, pak si to po sobě přečíst a nepřipadat si jako pitomec...? :-)
Pokusím se - při polykání jsem měl pocit něčeho hutnějšího a sladšího, přesto to krásně klouzalo do krku. Vzpomněl jsem si na 14% tmavý branický Malvaz, který ve mně před lety v Branickém sklípku vyvolával podobné pocity. Hořkost přišla až po polknutí.
Chápu, že asi používám výrazy, z nichž znalcům vstávají vlasy hrůzou na hlavě, na druhou stranu jsem snad nikdy nepředstíral, že rozumím degustování. Proto "moudra" tohohle charakteru trousím jen do blogu, případně do zážitkové rubriky, kde se to snad dá skousnout. A doufám, že je dostatečně jasné, že jde o subjektivní a laické hodnocení. Napsat jen "bylo to dobré" by mě moc nebavilo. A psaní odborných článků přenechávám odborníkům, je mi jasné, s "mazlivou malvazovitostí" nebo "Medvědem v říji" bych se neuchytil ani v aprílovém čísle Kvasného průmyslu :-)
Zítra si zas zajedu pro pár lahví a budu tu chuť studovat dál.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Pokusím se - při polykání jsem měl pocit něčeho hutnějšího a sladšího, přesto to krásně klouzalo do krku. Vzpomněl jsem si na 14% tmavý branický Malvaz, který ve mně před lety v Branickém sklípku vyvolával podobné pocity. Hořkost přišla až po polknutí.
Chápu, že asi používám výrazy, z nichž znalcům vstávají vlasy hrůzou na hlavě, na druhou stranu jsem snad nikdy nepředstíral, že rozumím degustování. Proto "moudra" tohohle charakteru trousím jen do blogu, případně do zážitkové rubriky, kde se to snad dá skousnout. A doufám, že je dostatečně jasné, že jde o subjektivní a laické hodnocení. Napsat jen "bylo to dobré" by mě moc nebavilo. A psaní odborných článků přenechávám odborníkům, je mi jasné, s "mazlivou malvazovitostí" nebo "Medvědem v říji" bych se neuchytil ani v aprílovém čísle Kvasného průmyslu :-)
Zítra si zas zajedu pro pár lahví a budu tu chuť studovat dál.