úvod
homepage

Komentáře

článku: Polské pivní postřehy 2007 – 1.část (Polské pivo roku)

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ad Martin a Roman, (Tomáš Erlich, 26.01.2007 08:50) celé vlákno | reagovat
Ještě dříve než zde uvedu svůj druhý díl povídání o polském pivu, věnovaný převážně zajímavostem z oblasti pivní reklamy a nového lodžského minipivovaru, rád bych reagoval na dvě věci:
Ad Roman: Je pravda, že výběr piv ve všech hypermarketech, ale i malých krámcích, či pubech a hospůdkách je opravdu veliký a můžeme jen slepě závidět. Chtěl jsem jen dodat, že vedle již zmíněných cizích piv, jsou zde hlavně ve větších obchodech též velmi dobře k sehnání i piva ukrajinská a baltická ( což je též velmi zajímvá skupina piv ). Ohledně polského Prazdroje, pak Romane s tebou bohužel už nesouhlasím. To platilo před rokem. Bohužel to co jsem pil před týdnem mi vzalo veškeré iluze ( a nebylo to výčepem ). Pivo zcela jiné, prázdné, slabé ( chuťově mi připomínalo licenční europiva ) - prostě něco se stalo. Něco je zcela jinak..... :o(
Ad Martin: Naprostá pravda! jedno z absolutně nejlepších polských piv je skutečně polotmavý kvasnicový Kožlak z pivovaru Amber ( 15,1% extraktu, 6,5% alkoholu ). Také proto jsme si hned několik kartonů tohoto piva přivezli i s sebou domů. Navíc, když jsme před dvěma lety dělali jako SPP ve spolupráci s Bractwem piwnym oficiální degustaci polských piv, toto pivo zcela bezkonkurenčně zvítězilo. Bude-li zájem i zde mezi čtenáři, rádi tuto akci po dvou letech znovu zopakujeme ( a to cca někdy v polovině května ).
Piwu czecś!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání