úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewáři se ptají na kvasnice...

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

kvasnice, (hroch, 17.02.2010 08:40) celé vlákno | reagovat
kvasinky bych nenasazoval víc jak čtyřikrát, to je teda zhruba čtyřikrát týden. Pro opakované použití sebrat kvasinky ze středu vrstvy usazených kvasinek. na dně jsou první mrtvý, na vrchu s propadlou pěnou.
Re: kvasnice, (denjack, 19.02.2010 14:06) celé vlákno | reagovat
Ja kvasnice sbiram zvrchu. Lepe receno, snazim se nazajet az na dno. Vsiml jsem si, ze u dna jsou tmavejsi, pro coz mam dve teorie:
1. jsou tam promichany s kalem co i pres usazovani pred zakvasovanim zustal v mladine
2. prvni padaji ke dnu odumrely kvasinky a ty jsou tmavsi.
Nevim co z toho je dobre (mozna je to uplne jinak), ale tenhle postup mi vyhovuje a kvasnice krasne prezivaji i bez nejake extra pece az mesic. Pouzivam ty stejne kvasinky uz skoro rok a problemy s kvasenim nemam. Jedine, kdy jsem problemy mel (skoro zadna deka, zdalo se ze to nekvasi) bylo, kdyz jsem jich dal na stejne mnozstvi mladiny polovinu nez jindy. Pri mnozstvi zhruba 3dcl hustych (nevim jestli je to ten spravny termin - kdyz lezi kvasnice mesic v lednici v zavarovacce udelaji na dve pomerne huste "blato") na 20 litru mladiny nemam problem.
Vyhledávání