úvod
homepage

Komentáře

článku: Homebrewáři se ptají na kvasnice...

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Kvasnice není problém, (framax, 17.02.2010 20:55) celé vlákno | reagovat
Ahoj a kvasnice je pořád problém dokola?
Popíši stručně svůj postup.
Dělám pivo se spodním kvašením. Po nalahvování mi vždy zbude ve spilce cca 1 litr kvasnic. Vše co přijde do styku s kvasnicemi steriliuji Persterilem. Kvasnice dám do lahve a zaliji co nejstudenější vodou. Promíchám a nechám usadit, druhý den vodu sliji a znovu doleji vodou a postup opakuji. Další den to udělám naposledy a to vody přidám současně i cukr, asi tak dvě až tři kávové lžičky. Promíchám a jen zlehka položím víčko a nechám v lednici při teplotě okolo 8°C ležet, kvasnice bouřlivě vykvasí a druhý den víčko těsně uzavřu. Takhle je nechám při této teplotě maximálně 3 týdny a potom postup zase mohu opakovat. Takhle jdou udržet klidně i půl roku. Déle jsem to nikdy nezkoušel. Nevím, ale kde se vzal údaj, že se mohou použít kvasnice tak 4x. Já nevím, ale ten problém nemám.
Mně to takhle funguje a pivo už vařím nějakou dobu. Tenhle systém jsem si odzkoušel a jsem spokojen. No a jestli se nemýlím v propagačních stanicích se vlastně nedělá nic jiného. Poznámka nakonec, vždy vše řádně sterilizovat!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání