Komentáře
článku: Homebrewáři se ptají na kvasnice...
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Zdravím, mám zřejmě stejný problém, rovněž mě kvasnice nekvasí. Dělal jsem již tři várky, 2 x z řivých kvasnic, jednou ze sušených, cca milimetrové vrstvy kvasu na hladině, ve spodní kvasnice, teploty jsem dodržel, když nekvasilo i jsem vyndal kýbl do vyšší teploty, ale po umístění zpět do ledničky na kvasnou teplotu, proces ustal, druhou várku jsem tedy i nechal dýl v teple, ale i tak se časem proces zastavil a navíc pivo zkyslo, zkoušel jsem různé metody zakvášení, okysličování přelíváním z půllitru do půllitru apod...Může to být prostředím, nebo nějakýma parazitama, bakteriema , jinýma mikroorganismy v okolí, že proces ustává?...
Vyhledávání