úvod
homepage

Komentáře

článku: Dost bylo piva!

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

Velkopivovarské, (Míra Šmíra, 11.11.2009 21:16) celé vlákno | reagovat
nadnárodní chemičky zvýšení daně unesou. Co je ve vážném, možná i existenčním ohrožení jsou ti menší, vyrábějící skutečné a zdravé pivo. Pestrost pivní nabídky, fortel, zaměstnanost apod jsou opět v ohrožení. Pro nenažranost přežraných. Nemluvě o případném zániku staletých tradic vaření piva v našich městech, na něž bychom měli být právem hrdi a opatrovat si to jako rodinné stříbro, minimálně. Opak je pravdou, vzpomeňme např. na "férovou" přihrávku snad třičtvrtě miliardy korun na daních nejmenovanému dominantnímu subjektu na pivním trhu před pár lety. Nebo snaha Bruselu zdanit pivo nestydatě až se snad i bílé víno červenalo. Myslím, že jsme to tenkrát my a pobaltské státy francouzům a jihoevropanům vetem zatrhli. A teď kudla do zad od našich vlastních! ovíněných poslanců a lobbystů. V tomto kontextu je cimrmano-švejkovský návrh pana Fuska přejmenovat pivo a vytřít jim tak zrak velmi chválihodný. A co zástupci K-breweristů, záleží jim přeci na českém pivu a dotýká se jich to stejně? Vůbec je není vidět, slyšet...
Vždy PIVO, (sipka(22), 08.11.2009 07:35) celé vlákno | reagovat
Jaké sladové víno?Jak mohl někdo vymyslet takovej blbej název?U mě to bude vždy PIVO a doma budu vařit také PIVO.Nikdy se PIVO nemůže jmenovat jinak.
Re: Vždy PIVO, (Honza Kočka, 08.11.2009 09:37) celé vlákno | reagovat
Jde o to, ze kdyz pan Fusek psal novinarum, ze jen u piva se zvysuje spotrebni dan, neb u vina neni zadna, nikdo na ot nereagoval.

Na tento dopis, co sepsal, bylo tolik reakci, ze nestihal...noviny, minuta ve zparavodajstvi Novy atd...slo o nadsazku:)
Kdyby bylo apríla ... , (Ámos, 06.11.2009 21:37) celé vlákno | reagovat
Kdyby bylo apríla, tak bych se k Fuskovi připojil. Jako fór to je dobrý. Jako vážně míněný návrh je to ale komické, od samého počátku nereálné a odtvětví to víc škodí než pomáhá. Nebo si myslíte, že budeme z Čech vyvážet sladové (chmelové a kdo ví jaké) víno a na tenhle patvar k nám budou jezdit cizinci? ha, ha. A co Sladovar Černá Hora? Pohřbí i on tradice vaření českého piva? Pánové, proberte se! Nebo si tyhle nápady nechte na 1. dubna.
Jsem pro., (Colega, 06.11.2009 08:17) celé vlákno | reagovat
Celníků jsem se už před mnoha lety ptal, jaký je pro ně rozdíl mezi PIVEM a SLADOVÝM VÍNEM ŠUMIVÝM, KOŘENĚNÝM, popř. VYSOKOSUROGOVANOU CHMELENOU MEDOVINOU. Nevěděli. Byl by tedy, pokud dobře počítám, podle dosavadní úpravy člověk schopen vyrábět sladového vína zhruba v síle "jedenáctky" šumivého bez daně a pokud by se neštítil přidat homeopaticky kakao, vydalo by to i na silný Porter. Pivo jakožto základní potravina by nemělo být zatíženo větší spotřební daní než jeho tuhý bratr chléb.
drobná oprava sebe sama, (Colega, 06.11.2009 13:03) celé vlákno | reagovat
Pivo by pro malý přetlak spadlo do kategorie tiché víno. Tichá vína mají jednotnou sazbu 0,- a vyrábět si jich lze pro vlastní spotřebu ročně 2000 litrů bez toho, že by bylo třeba tuto nulovou daň hlásit a "platit".
Jecne vino, (Honza Kočka, 06.11.2009 09:53) celé vlákno | reagovat
Ve svete se sladove vino vari uz leta, ci vlastne stoleti. Jen se mu rika jecne vino, kategorie barley wine. Varilo se v sile vina, tudiz ma vetsinou pres deset procent alkoholu( i kdyz v dnesni dobe maji anglicke verze i min)a proto se tak i pojmenovalo...
123
Vyhledávání