úvod
homepage

Komentáře

článku: Dost bylo piva!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Víno vs pivo, (Honza, 11.11.2009 04:11) celé vlákno | reagovat
Mám dojem, že kolega si pojmy s dojmy neplete a i kdyby, alespoň zná pravopis. Jinak citace ze zákona:(1) Plátcem není fyzická osoba, která na daňovém území České republiky vyrábí výhradně tiché víno (§ 93 odst. 3), za podmínky, že celkové množství vyrobeného tichého vína za kalendářní rok nepřesáhne 2 000 litrů. Při uvedení tichého vína vyrobeného fyzickou osobou na daňovém území České republiky do volného daňového oběhu povinnost daň přiznat a zaplatit nevzniká, pokud jsou splněny podmínky uvedené v § 92 odst. 1 až 3.

Takže zcela evidentně jsou vinaři velice zvýhodněni.

Navíc uvádím citaci návrhu poslance Koudelky, když navrhoval, aby se vinaři nemuseli registrovat:Nicméně výrobci tichého vína jsou povinni plnit povinnosti plátce a registrovat se a evidovat podle zákona o spotřební dani. Z tohoto systému můj pozměňovací návrh vylučuje malé, velmi malé, v podstatě mikrovýrobce tichého vína, kteří vyrobí menší množství, než jsou 2000 litrů na rok, přičemž podotýkám, že stejně by i přes svoji případnou evidenci neplatili žádnou spotřební daň, tudíž jde jenom o administrativní zmenšení zátěže, které nemá žádný dopad na státní rozpočet.

Jestliže je vinař s 1999 litry mikrovýrobce, co je potom asi pivař i s třeba 199 litry. A navíc je pro stát zřejmě tak důležitý, že administrativní zátěž nevadí.
Bohužel je vidět, že pivaři nemají v parlamentu své lidi na rozdíl od vinařů.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání