Komentáře
článku: Dost bylo piva!
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ano výroba vína je náročná na množství nádob-tanků v kterých víno zraje, Výroba piva je zase náročá na energie. Vinaři nepotřebují při lisování výrazně větší energii než pivovar na šrotování sladu. Nic nevaří, nic nechladí. V našem daňovém bordelu se jedná o naprosté nadržování jednoho druhu podnikání na úkor druhého. Nejvýraznější je to vidět u nutnosti se nahlásit jako daňový subjekt. Pivař před první várkou. Vinař až překročí 2000litrů na dospělého člena rodiny. Přiznání k dani z příjmu až po překročení hranice prodeje zemědělských nadproduktů. Každej stánkař s buřtama musí platit daně, ale malý vinař se sklípkem, hostí pražáky, neplatí žádné daně a může brečet jako nezaměstnaný na úřadě.
Vyhledávání