Komentáře
článku: Chlazení mladiny
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Mozna mate vsichni pravdu. Tenhle navyk /obejit se bez chmelovaru/ pochazi z casu, kdy jsem prichmeloval koncentrat mladiny z konzervy. Chmel jsem si natrhal a ususil sam. Moje pivo timto neni sterilizovane a tak by asi dlouho nevydrzelo. U nas se vsak vypije velice rychle.
Jeste, kdyz uz jsme u te sterilizace, tak me napada, ze vino se take nevari! Rozdrcene hrozny, casto zaprasene, nahnile, plne pavouku a vseho, jdou rovnou na kvaseni. A vysledny mok potom vydrzi cela leta !!
to jo, ale jsou tu 3 rozdíly.
1.vinař (dobrý) denně víno v sudech konrtoluje aby v případě že přichází nějaká "nemoc" vína zasáhl (někdy dost drasticky)
2.víno má podstatně víc alkoholu (alkohol= desinfekce)
3. do vína se přidává oxid siřičitý. V malém množství víno desinfikuje, když to vinař přežene, duní ti po něm ráno hlava
1.vinař (dobrý) denně víno v sudech konrtoluje aby v případě že přichází nějaká "nemoc" vína zasáhl (někdy dost drasticky)
2.víno má podstatně víc alkoholu (alkohol= desinfekce)
3. do vína se přidává oxid siřičitý. V malém množství víno desinfikuje, když to vinař přežene, duní ti po něm ráno hlava
Vyhledávání