úvod
homepage

Komentáře

článku: Chlazení mladiny

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: Re: Re: ad zadny chmelovar, (LM, 04.01.2010 23:19) celé vlákno | reagovat
Že nedochází k povaření rmutu, resp. rmutovaného objemu při infuzi asi víte, nicméně po scezení se každopádně sladina povaří.Nevím, jak rozsáhlá je Josefova pivovarnická zkušenost a kolik várek již tímto způsobem navařil, ale upřímně by mne zajímaly senzorické výsledky.Je třeba si uvědomit, že chmelovarem dosahujeme sterility a ta je bezpochyby základem pro zdárné kvašení. Vysrážení bílkovin i kalů se také podepíše je čisté žádoucí chuti. Velké pivovary samozřejmě musí řešit i několikaměsíční trvanlivost a tam jsou bílkoviny a polyfenoly atd důležité.Tedy závěrem, o varném procesu bez varu jsem ještě neslyšel.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání