Potvrzuju, taky jsem to vyzkousel a zadny problem. Na co to ma vliv je (dle mych zkusenosti) cirost piva. Pomalu chlazena mladina=kalnejsi pivo. Rekl bych, ze tim rychlym chlazenim se asi lepe srazi (nebo srazi do vetsich shluku co ja vim) bilkoviny, nebo co za binec v te mladine je, takze se toho potom vic usadi a je oddeleno, pripadne pri kvaseni vyneseno kvasinkami na deku (a je odstraneno).
Jinak samozrejme nejsetrnejsi ke kapse pivovarnika je to, co delaji pivovary - ochlazovat v chladici pitnou vodou, ktera je pak rovnou pouzita pro dalsi var. Tj. synergicky mladinu ochladim a zaroven ohreju vodu pro vystirani.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Jinak samozrejme nejsetrnejsi ke kapse pivovarnika je to, co delaji pivovary - ochlazovat v chladici pitnou vodou, ktera je pak rovnou pouzita pro dalsi var. Tj. synergicky mladinu ochladim a zaroven ohreju vodu pro vystirani.