úvod
homepage

Komentáře

článku: Kvasnice a kvašení

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

...a ještě jednou kvasnice, (Pavel R., 14.06.2010 20:30) celé vlákno | reagovat
Zapomněl jsem ti říct, že k praní kvasnic stačí obyčejný kuchyňský cedník s jemným sítem. Mrtvé kvasinky při natřásání sítem neprotečou.
Re: ...a ještě jednou kvasnice, (Honza Had, 15.06.2010 16:24) celé vlákno | reagovat
dobrý tip, děkuji
Re: ...a ještě jednou kvasnice, (denjack, 16.06.2010 13:46) celé vlákno | reagovat
Muzete to prosim vic rozvest? Nejsem si jisty, jestli to chapu dobre - rozmicham usazene kvasnice s vodou, pak proliju pres sito (predpokladam takove to jemne sitko, co se pouziva na sypany caj) a ony protecou (pri trepani) jen zive kvasinky, mrtve zustanou na situ?
Je to tak spravne?
Re: Re: ...a ještě jednou kvasnice, (Pavel R., 30.06.2010 17:11) celé vlákno | reagovat
Ano, je to tak správně. Ale musí to být ten nejjemnější cedník. Pračky na kvasnice fungují na stejném principu. To znamená že se kvasnice rozmíchají s vodou a pak putují čerpadlem přes vybrační síto do van, kde se uchovávají ve vodě při nižší teplotě. Vibrace odstraňují mrtvé kvasinky.
Re: Re: Re: ...a ještě jednou kvasnice, (Pavel R., 30.06.2010 17:13) celé vlákno | reagovat
...kuwa, vybrace, píšu jak mongol :-)
Vyhledávání