Staceni piva do "protitlaku"?,
(denjack, 25.05.2010 09:58)
celé vlákno | reagovat
Dobry den,
diky za clanek. Muzete, prosim, vic rozvinout co je mysleno vetou "Potom stáčím pivo do protitlaku do PETlahví"? Totiz, obvykle hned po hlavnim kvaseni stacim pivo do lahvi, ve kterych dokvasuji a ze kterych ho potom piju. Ma to jeden neprijemny dusledek - po hlavnim kvaseni nejsou jeste vsechny kvasinky sedle na dno a pri lezeni se mi tak dela na dne lahvi (i soudku, ale tam to tak nevadi, protoze pipa nenasava pivo z uplneho dna) sedlina z kvasnic, ktera se pri otevreni zviri a pivo zakali. Uz jsem premyslel o tom, jak nechat pivo lezet treba v KEGu, a pak jej stocit cimz by sedle kvasinky nezkalily pivo. Jenze to predpoklada plneni pod tlakem (aby se nezvirily kvasinky v KEGu a taky abych nestocil do lahvi misto piva vysumely vetrak). Mate na to nejakou fintu? Podle te vety nahore soudim, ze ano. Diky
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
diky za clanek. Muzete, prosim, vic rozvinout co je mysleno vetou "Potom stáčím pivo do protitlaku do PETlahví"? Totiz, obvykle hned po hlavnim kvaseni stacim pivo do lahvi, ve kterych dokvasuji a ze kterych ho potom piju. Ma to jeden neprijemny dusledek - po hlavnim kvaseni nejsou jeste vsechny kvasinky sedle na dno a pri lezeni se mi tak dela na dne lahvi (i soudku, ale tam to tak nevadi, protoze pipa nenasava pivo z uplneho dna) sedlina z kvasnic, ktera se pri otevreni zviri a pivo zakali. Uz jsem premyslel o tom, jak nechat pivo lezet treba v KEGu, a pak jej stocit cimz by sedle kvasinky nezkalily pivo. Jenze to predpoklada plneni pod tlakem (aby se nezvirily kvasinky v KEGu a taky abych nestocil do lahvi misto piva vysumely vetrak). Mate na to nejakou fintu? Podle te vety nahore soudim, ze ano. Diky