úvod
homepage

Komentáře

článku: Relax v podhůří Beskyd – značka budoucnosti

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

fotky, (petr, 07.08.2010 22:43) celé vlákno | reagovat
http://petrkaluza.rajce.idnes.cz/
pivo v pobeskydí a spol., (Petr Kaluža, 26.08.2009 12:07) celé vlákno | reagovat
Jelikož jako třinecký rodák znám Beskydy spíše z druhé strany - samozřejmě té hezčí :-) - hřebene, doplnil bych tento pivně-kulturně-volnočasový příspěvek snad jen o existenci pivních lázní v Bukovci.

Z kozlovického pivovárku mám rozporuplné pocity. Takovýmto projektům velice fandím. Kozlovickou pivovarskou restauraci jsem navštívil na sklonku loňského roku pár dní po otevření. Bylo narváno - zřejmě proto číšník nestíhal, ale spíše se k té práci dostal prvně.

Ale zpět k pivu. Namlsán jsem si objednal jak jejich světlý, tak i tmavý ležák. Ovšem ouha, pivo naprosto bez řízu, pěna padla dřív než pěšák v Normandii, silná oxidačně-diacetylová vůně, chuť nelibá. Celkové zklamání podpořilo domněnku, že se snad jedná jen o "mašinku na peníze" vezoucí se na módní vlně restauračních pivovarů.

Pevně věřím, že kozlovický vařič už své pivo dopiloval k dokonalosti, ale rád bych slyšel zkušenosti dalších čtenářů tohoto webu, které považuji z 99% za kvalitní znalce. Jestliže převáží ty kladné, sedám na kolo, vlak, sedadlo spolujezdce či autobus a rád sám v sobě jméno kozlovického pivovárku očistím a natřu zlat(av)ou barvou!
Re: pivo v pobeskydí a spol., (Petr Kaluža, 26.08.2009 12:18) celé vlákno | reagovat
A finále kozlovického zklamání bylo, že barmanka plnila z pípy bernardovskou sklenici etiketovanou kozlovickými, a toto prodávala jako lahvové...
Re: pivo v pobeskydí a spol., (Děkan, 26.08.2009 14:41) celé vlákno | reagovat
Pane Kalužo, dotaz mimo Kozlovice, máte v současné době něco společného s Měšťanským pivovarem v Poličce?
Re: pivo v pobeskydí a spol., (David Ručka, 26.08.2009 21:00) celé vlákno | reagovat
Byl jsem také v zimě pár dní po otevření a nebyl jsem pivem nadšen, obsluha byla zcela v pořádku. Nicméně v létě na naší pouti po místních pivovarech kozlovické u nás zvítězilo, světlé výborné, černé excelentní, ba jedno z nej co jsem pil. Takže hybaj do Capendorfu :-)
Re: pivo v pobeskydí a spol., (Libor, 28.08.2009 11:21) celé vlákno | reagovat
Ja som sa v Kozloviciach vyskytol v marci tohoto roku a návšteva prebehla bez sebemenších problémov. Dokonca som vymákol špeciálne "Beltaimové" pivo Kozlovjan a priznám, že mi chutilo viac ako svetlý Vojvoda...
takže sa pripájam: huš na kolo a marš do Ziegendorfu :-)
Tak tu je jeden kterému také chutnalo, (Roman Holoubek, 26.08.2009 16:46) celé vlákno | reagovat
Petře Kalužo, zde je článek od Marka Kodedy (jehož chuťových buněk si také vážím) z jeho návštěvy: http://www.pivovary.info/view.php?cisloclanku=2008120024

Vyhledávání