úvod
homepage

Relax v podhůří Beskyd – značka budoucnosti vytisknout článek

Přidáno: 26. srpna 2009  •  Autor: Roman Holoubek
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4997x

To je alespoň můj osobní názor. Značka, o které je slyšet už dnes a o které ještě určitě hodně uslyšíme. Před několika lety zde nebylo nic a dnes jde o široké spektrum aktivit a nabídek se společným jmenovatelem - turistický ruch a volný čas.

Já osobně jsem vnímal tuto značku poprvé přes pivo a to výstavbou a otevřením nového pivovárku – Městského pivovaru Štramberk v květnu roku 2005.

Od té doby bylo vypito již hodně piva a to nejen Štramberského, ale i trochu (dnes již nevařícího) pikopivovárku ve Frýdlantě nad Ostravicí, který svého času produkoval jedinečný lahodný tmavý speciál inzerovaný jako čtrnáctka a čepovaný do keramických půllitrů a už se něco i vypilo z Kozlovických varen.

Zatímco v Penzionu Letohrádek se začalo produkovat pivo počátkem roku 2008 a pravděpodobně v tomtéž roce i skončilo, tak v Kozlovicích byl účel postavení pivovaru dle mne dvojí. Zatraktivnit dané místo, ale také posílit velmi malou a nedostačující kapacitu pivovaru ve Štramberku. První Kozlovické bylo předloženo ke konci loňského roku. Bylo veřejným tajemstvím, které odhalili i sběratelé etiket, že již delší dobu se světlý Trubač vyráběl v Hlučíně. Předpokládám, že dnes již tato výpomoc není nutná a kapacita v Kozlovicích nahradila „dovozové“ pivo z Prajzka.

O tom, že mi doposud veškerá piva, za kterými se skrývá značka Relax v podhůří Beskyd, chutnají, nemusím snad zdůrazňovat a vyplývá to i z mých článků a komentářem pod článkem Marka Kodedy.

Aby toho nebylo málo, tak se již objevily informace o možném dalším pivovárku spojeném se společností ŠMÍRA - PRINT, s.r.o. (vlastník značky Relax v podhůří Beskyd) a to ve Slezsku v obci Velká Polom. A pro pivní labužníky ještě letos otevřou ve Štramberku PIVNÍ LÁZNĚ.

Ovšem nejen pivem živ je člověk. Značka Relax v podhůří Beskyd stojí za spoustou dalších aktivit nejen v oblasti gastronomie, ale i poznávání naší historie (budování skanzenu v Kozlovicích, muzea, galerie, obecná škola), welness aktivit, ubytování v jedinečných prostorách, kulturních akcí a dalších – více ZDE.

Celý tento blog vyznívá jako reklama, ale jde o neplacenou reklamu napsanou nezávislým člověkem, který se ale stává závislým na produktech, za kterými stojí jméno Ing. Pavla Šmíry a kolektivu lidí okolo něj. A při posezení v útulné kavárně patřící „RvpB“ na skvělé kávě (nic jiného jsem ani nečekal) v Almi Kafe v Čeladné píši skicu tohoto mého vyznání.

Tož tak …

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 7 komentářů, poslední komentář: 07.08.2010 22:43 Komentovat
fotky petr07.08.2010 22:43
http://petrkaluza.rajce.idnes.cz/
Re: pivo v pobeskydí a spol. Libor28.08.2009 11:21
Ja som sa v Kozloviciach vyskytol v marci tohoto roku a návšteva prebehla bez sebemenších...
Re: pivo v pobeskydí a spol. David Ručka26.08.2009 21:00
Byl jsem také v zimě pár dní po otevření a nebyl jsem pivem nadšen, obsluha byla zcela v...
Tak tu je jeden kterému také chutnalo Roman Holoubek26.08.2009 16:46
Petře Kalužo, zde je článek od Marka Kodedy (jehož chuťových buněk si také vážím) z...
Re: pivo v pobeskydí a spol. Děkan26.08.2009 14:41
Pane Kalužo, dotaz mimo Kozlovice, máte v současné době něco společného s Měšťanským...
Re: pivo v pobeskydí a spol. Petr Kaluža26.08.2009 12:18
A finále kozlovického zklamání bylo, že barmanka plnila z pípy bernardovskou sklenici...
pivo v pobeskydí a spol. Petr Kaluža26.08.2009 12:07
Jelikož jako třinecký rodák znám Beskydy spíše z druhé strany - samozřejmě té hezčí...
Vyhledávání