úvod
homepage

Komentáře

článku: Geniální ladiči

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Vox Populi, (Petr Kaluža, 28.07.2009 11:39) celé vlákno | reagovat
Začal bych předpokladem, že pokud si běžný piják myslí, že svým hlasem (klidně i křikem) ovlivní charakter piva, zejména u velkých pivovarů, je mimo. Snad menší pivovary zohledňují názor lidu okolo komína, u velkých tomu upřímně nevěřím. Variantě 3v1 nahrává (dnes bohužel řídící) skutečnost, že se to báječně vyplatí. Jelikož se jedná o piva minoritní co do výstavu, navaří se to dokupy a až ve sklepě (ehm, CTK sklepě - i když tato šarže snad i leží, ne stojí) se rozpočítá, co všechno z toho bude. Abych jen nehanil, napadá mě, že je to hezké pojítko mezi fotbalovým Sparťanem a Baníkovcem, oba pijí stejné pivo, jen mu jinak říkají. Ona ta jazyková bariéra 350km je znát i jinde:-)
Co se týče pardála 10%, jak jej ladili, nevím. Donesla se mi informace, že byl původně více chmelený, jenže kvůli koloidní stabilitě to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo. Zda-li je tento údaj 100% pravdivý, nevím. Ale snad ne všichni věří tomu, co běží v televizi :-)
Hezký den!
Re: Vox Populi, (Petr, 28.07.2009 17:57) celé vlákno | reagovat
S tím Pardálem máš pravdu. Měl jsem možnost ochutnat úplně první várku piv co šla do zkušebního prodeje v některých prodejnách. bylo jiné, více chmelené, než je dnes. Více k tomuto moku bez komentáře...
Vyhledávání