úvod
homepage

Komentáře

článku: Geniální ladiči

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Je Bazal Granátem?, (David Ručka, 24.08.2009 21:41) celé vlákno | reagovat
Toto tvrzení mě tedy zaskočilo. Nevěděl jsem, že Granát je dělán v Ostravě a navíc mi Bazal spíše chutnal a Granát v poslední době vůbec. To ale mohlo být dáno rozdílem v očekávání. Granát byl na začátku skvělý, o to větší zklamání; k Bazalu jsem přistupoval nepředpojatě. Inu běžím do sklepa...
Láhve byly zakoupeny ve stejné době, ale Gr. uvádí trvanlivost do 18.3.2010, Bazal do 7.9.09. Gr. je zelený, B. hnědý, tvar stejný :-) Po nalití do stejného druhu sklenice Gr. bublinkuje, B. skoro vůbec. Pěna ale padá stejně, a to dost rychle. Barva k nerozeznání. Buket se mi zdál výraznější u B., ale po usazení se ztotožnil. I chuť se mi nejprve zdála býti hořčí, chlebnatější a příjemnější u B., po vyvětrání už se mi zdál rozdíl jen nepatrný ve prospěch B.
Závěr: snad ano, stejné pivo, asi jiná várka. Nebo stejný recept použit v jiném pivovaru? V české konkurenci mírný nadprůměr, zaznamenal jsem malinkou podobnost s Kaltenecker Marzen, ale nic, co bych chtěl vyhledávat.
K Pardálu jen tolik, že je to nepitelná močka, stejně jako Budvar desítka a v tom by mne zlomili budějičtí fans jen pod hrozbou násilí.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání