Myslím, že s kladívkovým šrotovníkem nemáš pravdu.
zkoušel jsem to sice jen s nesladovaným ječmenem, ale i při nejhrubším sítu kladívka pluchy rozšmelcovaly na jemno. U sladu, který je sušší a tím i křehčí ořčekávám ještě horší výsledek.
Proto taky v minipivovarech melou mezi dvěna rýhovanými válci, zrno se rozmáčkne a plucha se rozpadne při nejhorším na několik málo částí
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
zkoušel jsem to sice jen s nesladovaným ječmenem, ale i při nejhrubším sítu kladívka pluchy rozšmelcovaly na jemno. U sladu, který je sušší a tím i křehčí ořčekávám ještě horší výsledek.
Proto taky v minipivovarech melou mezi dvěna rýhovanými válci, zrno se rozmáčkne a plucha se rozpadne při nejhorším na několik málo částí