úvod
homepage

Komentáře

článku: U prince Miroslava

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: Nechápu fascinaci mnoha pivy najednou na čepu, (Petr, 06.07.2009 13:47) celé vlákno | reagovat
Chapu ironicky ton Vasi odpovedi, samozrejme nelze generalizovat na 100%, i kdyz tak moje reakce mohla vyznit, za to se omlouvam. Nerekl jsem, ze pro poradne pivo musite az k lezackemu tanku do pivovaru. Jen si troufam rict, ze dalsimi kroky se pivo uz muze jen zkazit - MUZE: tzn. dale je stejne nebo horsi. Sam jsem nekolikrat do tydne hostem pivnic zamerenych na pivni rozmanitost, tedy minipivovaru ci vseobecne znamych pivnic s vice znackami na soutoci, ovsem moje spokojenost ci nespokojenost s kvalitou osetreni a cepovani piva je tak 30:70. Prosim, nezacnete oponovat specialitami jako je dokvaseni v lahvich, vysoce alkoholicka piva jako je imperial stout apod., bavim se o typicke situaci vetsiny ceskych piv. Samozrejme, ze cerstve stocene pivo do sudu, spravne skladovane, je naprosto v poradku. Ale koupim-li sud, ktery prosel pres ruzna distribucni mista, stal nekde na palete venku pred skladem na slunci, nebo prosel jinymi teplotnimi soky, navic uz ma za sebou treba pulku doby trvanlivosti, se sudy obvykle navic skladnici ruzne hazi apod.,...jednoduse tech veci je hodne. A stojim si za tim, ze cim delsi pivni vedeni, cim vice kohoutu, cim vice moznosti kontamice, cim vice ruznych piv na soutoci, cim starsi pivo, tim je pravdepodobnost zhorseni kvality piva vetsi. Nutno predevsim pocitat s lidskym faktorem, tedy lenosti.

Znam Vase aktivity v oblasti piva, vim, ze se v tomto oboru hodne vyznate. Proto bych si dovolil rict, ze se bavime kazdy o necem jinem. Vy propagujete ideal pivni rozmanitosti. Ja s tim souhlasim a jsem rad, ze takovi lide jsou, ale namitam, ze realizace pivni rozmanitosti tohoto typu, tedy nejakych 10 piv na soutoci, je u nas ve vetsine pripadu spise na skodu.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání